Yndlingsmorgenmad: spicy spejlæg med Sriracha og sort peber

Yndlingsmorgenmad: spicy spejlæg med Sriracha og sort peber

spejlæg

Egentlig plejer jeg ikke at have lyst til ting, der smager af alt for meget, om morgenen. Jeg gider f.eks. ikke ost, der smager for kraftigt, men foretrækker de mildere typer. I hvert fald før kl. 12. Men efter vi var på påskeferie hos mine forældre, har jeg haft en utrolig lyst til chili. Og det er fordi min far laver saltede habaneros, som jeg i ferien har drysset på mine æg hver morgen. Han finthakker de psyko-stærke chilier og lægger dem i lag med salt. Så ligger de og gærer nogle dage i saltet og derefter har han den vildeste chilibørge, som får håret til at løfte sig og hovedbunden til at svede og fryse på samme tid. Det er helt vildt opfriskende!

Nu er vi hjemme på Frederiksberg igen og jeg har ingen saltede habaneros. Til gengæld kom jeg i tanker om den Sriracha sovs med ingefær, som står i køleskabet. Og nu er jeg helt vild efter mine spicy morgenæg. Det er SÅ tasty og forfriskende! Men altså kun, hvis du kan overskue en spicy start på dagen.

Spicy spejlæg med Srirachasovs og sort peber

Til en person skal du bruge:

1 spsk smagsneutral olie (jeg bruger peanutolie)
2 store æg
1 forårsløg
½ chili
6-8 sorte peberkorn
Sriracha chilisovs (jeg bruger en, hvor der også er ingefær i)
salt

Varm en pande godt op med olien og steg æggene som spejlæg. Snit imens forårsløg i tynde skiver og hak chilien. Knus peberkornene groft i en morter. Kom de stegte æg på en tallerken og kom så meget Srirachasovs over, som du magter. Drys med forårsløg, chili og knust peber og giv det et drys salt. Spis med det samme og hav en god dag!

_1210279s

2 Comments

Post A Comment

 • Anders Damm Gastromand
  Posted at 12:32h, 23 april Svar

  Så er dagen sgu da igang – perfekt til en mandag morgen! 🙂

  • Mira Arkin
   Posted at 12:50h, 23 april Svar

   Nemlig. Det er ligesom at løbe en frisk tur.