Ymerfromage med solbærkompot
En læser har venligt puffet lidt til mig efter opskriften på ymerfromagen fra Feast middag #1. Den var jo sådan set også aftenens absolutte hit, så det er for dårligt, at jeg ikke har delt opskriften med jer endnu. Det gør jeg så nu – måske kan I bruge den til påskens frokoster og middage? Og apropos Feast, så kommer billetterne til næste omgang Feast d. 8. april til salg i morgen. Jeg skal nok lige give en melding, men hold øje med Bungalow5 webshoppen!
I skal ikke være bange for husblas. Men jeg forstår godt, hvis I er alligevel. Jeg har selv prøvet at have klumper i fromager, så hvis I vil være helt sikre på at undgå det, så kør blandingen gennem en sigte inden den hældes på serveringsglas, og så er I ude over det problem.
Ymerfromage med solbærstøv og nougat
6-8 portioner
Ymerfromage
3 blade husblas
vand
500 g ymer
½ vaniljestang
60 g flormelis
¼ l piskefløde
100 g solbær
50 g sukker
Pynt: solbærstøv*, flødeskum, fransk nougat eller nødder.
1. Opblød husblassen i en skål med koldt vand. Når husblassen er helt blød tages den op og vandet vrides fra. Læg husblassen i en lille skål og kom 3-4 spsk. kogende vand over, så husblassen opblødes, mens du rører rundt. Lad det køle helt af.
2. Kom ymer i en skål. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Kom dem i ymeren sammen med flormelis og rør det godt sammen. Mens du rører, hældes den smeltede husblas ned i ymeren. Rør det godt sammen. Hvis du vil være helt sikker på ikke at få klumper fra husblassen, kan du hælde ymerblandingen gennem en sigte og tilbage i en ren skål.
3. Pisk fløden stiv og vend den i ymerblandingen. Hæld fromagen i portionsglas og lad den sætte sig i 3-4 timer. Kog solbær op med sukker og lad det køle af. Pynt fromagerne med solbærkompot, flødeskum, hakkede nødder og solsbærstøv.
*Solbærstøv er pulveriserede, frysetørrede solbær. Det kan købes i specialbutikker.
Tak til Georg Jensen for udlån af fine glas.
Anna-Lise Falden
Posted at 15:08h, 09 augustHvis man rører 4-5 skefulde ymer i den smeltede husblas får den næsten samme temperatur som ymer i den store skål og så trævler eller klumper det ikke.
Dina
Posted at 21:31h, 26 martsKompot
Dina
Posted at 21:27h, 26 martsLækkert. Må vi ikke få opskriften på komposten?
Mira Arkin
Posted at 13:07h, 27 martsAltså det er da også en fejl. Godt du lagde mærke til det. Kompotten er tilføjet nu.
Helle Ratzau
Posted at 19:53h, 24 martsFedt, tusind tak – jeg må nok ud i en generalprøve… 😉