Ymerfromage med solbærkompot

Ymerfromage med solbærkompot

FEAST-01-Web-Select-0561s
Foto: Francois Botha

En læser har venligt puffet lidt til mig efter opskriften på ymerfromagen fra Feast middag #1. Den var jo sådan set også aftenens absolutte hit, så det er for dårligt, at jeg ikke har delt opskriften med jer endnu. Det gør jeg så nu – måske kan I bruge den til påskens frokoster og middage? Og apropos Feast, så kommer billetterne til næste omgang Feast d. 8. april til salg i morgen. Jeg skal nok lige give en melding, men hold øje med Bungalow5 webshoppen!

I skal ikke være bange for husblas. Men jeg forstår godt, hvis I er alligevel. Jeg har selv prøvet at have klumper i fromager, så hvis I vil være helt sikre på at undgå det, så kør blandingen gennem en sigte inden den hældes på serveringsglas, og så er I ude over det problem.

Ymerfromage med solbærstøv og nougat
6-8 portioner

Ymerfromage
3 blade husblas
vand
500 g ymer
½ vaniljestang
60 g flormelis
¼ l piskefløde
100 g solbær
50 g sukker

Pynt: solbærstøv*, flødeskum, fransk nougat eller nødder.

1. Opblød husblassen i en skål med koldt vand. Når husblassen er helt blød tages den op og vandet vrides fra. Læg husblassen i en lille skål og kom 3-4 spsk. kogende vand over, så husblassen opblødes, mens du rører rundt. Lad det køle helt af.

2. Kom ymer i en skål. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Kom dem i ymeren sammen med flormelis og rør det godt sammen. Mens du rører, hældes den smeltede husblas ned i ymeren. Rør det godt sammen. Hvis du vil være helt sikker på ikke at få klumper fra husblassen, kan du hælde ymerblandingen gennem en sigte og tilbage i en ren skål.

3. Pisk fløden stiv og vend den i ymerblandingen. Hæld fromagen i portionsglas og lad den sætte sig i 3-4 timer. Kog solbær op med sukker og lad det køle af. Pynt fromagerne med solbærkompot, flødeskum, hakkede nødder og solsbærstøv.

*Solbærstøv er pulveriserede, frysetørrede solbær. Det kan købes i specialbutikker.

Tak til Georg Jensen for udlån af fine glas.

 

5 Comments

Post A Comment

  • Anna-Lise Falden
    Posted at 15:08h, 09 august Svar

    Hvis man rører 4-5 skefulde ymer i den smeltede husblas får den næsten samme temperatur som ymer i den store skål og så trævler eller klumper det ikke.

  • Dina
    Posted at 21:31h, 26 marts Svar

    Kompot

  • Dina
    Posted at 21:27h, 26 marts Svar

    Lækkert. Må vi ikke få opskriften på komposten?

    • Mira Arkin
      Posted at 13:07h, 27 marts Svar

      Altså det er da også en fejl. Godt du lagde mærke til det. Kompotten er tilføjet nu.

  • Helle Ratzau
    Posted at 19:53h, 24 marts Svar

    Fedt, tusind tak – jeg må nok ud i en generalprøve… 😉