Yin Yang cookies med chokolade og appelsin
Jeg går og snacker for vildt af de her yin-yang agtige småkager for tiden. De smager lækkert af chokolade med et strejf af appelsin og er helt finkornede, smuldrende og fulde af smør! Og mega nemme at lave, for det er en af de hersens pølsedeje, hvor man bare laver dejen klar, sætter den i køleskabet og skærer den i skiver, når man er klar til at bage.
Yin Yang cookies med chokolade og appelsin
40 stk.
Appelsindej
100 g koldt smør
40 g flormelis
125 g hvedemel
½ tsk vaniljesukker
revet skal af 1 øko appelsin
Chokoladedej
100 g koldt smør
30 g flormelis
110 g hvedemel
20 g kakao
50 g mørk chokolade
½ tsk vaniljesukker
- Til appelsindej kommes alle ingredienser i en foodprocessor og blendes sammen til dejen samler sig af sig selv. Du kan også smuldre smørret ud i de øvrige ingredienser med fingrene – varmen fra dine hænder vil få dejen til at samle sig til sidst. Pak dejen ind i plastfolie og lad den køle i 30 min.
- Til chokoladedej kommes alle ingredienser i en foodprocessor og blendes sammen til dejen samler sig af sig selv. Hvis du bruger håndkraft skal du smuldre smørret ud i de øvrige ingredienser undtagen chokoladen. Den skal du finhakke og derefter ælte i dejen. Pak dejen ind i plastfolie og lad den køle i 30 min.
- Tag de to stykker dej ud af køleskabet og tril til du lige store pølser. Sno dem ledt om hinanden og rul de to sammen til én tyk pølse. Pak den igen ind i plastfolie og lad den køle af i mindst 1 time, før den skæres i 5-7 mm tykke skiver og bages ved 175 gr. i 10-12 min.
No Comments