Wontons med tigerrejer
Sådan en lille eksotisk hapser, som disse wontons med rejefyld er noget, der ser ret fabulous ud at servere, og det er overraskende nemt at lave. Jeg tror mange har en eller anden angst over for at friturestege, men det behøver man altså ikke. Det er absolut ikke nødvendigt med en stor farlig elektrisk frituregryde, og man behøver faktisk ikke ret meget olie til friteringen af disse små sprøde pakker.
Det eneste særlige disse wontons kræver, er lidt tid og adgang til en asiatisk købmand, hvor du kan købe færdig wonton dej – gerne frossen – for det bliver alligevel for meget mas at lave sådan en dej selv (har ikke en gang prøvet – kan ikke se pointen!). Selfølgelig kan fyldet ændres i uendelighed – prøv dig frem. Her er min opskrift med tigerejefyld:
Wontons med rejefyld, ca. 26 stk.
6 rå tigerrejer
1 stængel citrongræs
1 tsk. fintrevet ingefær
½ rød chili
2 forårsløg
2 spsk. finthakket vandkastanje (fås på dåse)
½ pisket æg
1 spsk. hvedemel
1/4 tsk. fint salt
1 pakke wonton dej i plader, ca. 8×8 cm (tynd dej lavet med hvedemel)
½ liter jordnøddeolie eller anden fritureolie
Dip
Saft af ½ lime
2 spsk. sukker
1 spsk. fiskesovs (nam pla)
½ finthakket rød chili
Hvis wonton pladerne er frosne, tages de ud af fryseren en time før, så de kan tø op.
Pil rejerne og fjern tarmen. Hak dem fint. Hak den nederste, inderste del af citrongræsset fint. Hak chilien fint. Rens forårsløgene, kasser den mørkegrønne del og hak resten fint.
Bland rejer, citrongræs, revet ingefær, chili, forårsløg, æg og hvedemel.
Hav en lille skål vand klar. Tag en plade wonton dej med spidsen mod dig selv. Læg en teskefuld rejefyld midt på den halvdel af pladen længst fra dig. Fugt kanterne med vand og fold dejen over fyldet, mens du klemmer luften ud (det er vigtigt der ikke er luft i pakken, ellers risikerer du den åbner sig under stegning). Fold spidserne ind over pakken og læg til side på en tallerken. Fortsæt til du har brugt al fyldet.
Varm olien op i en kasserolle. Den er varm, når træ-enden på en tændstik syder, når du dypper den. Fritér dine wontons ca. 4-5 stykker ad gangen (afhænger grydens størrelse) i 2 minutter. Vend dem undervejs. Tag op med en hulske og læg på en tallerken med køkkenrulle.
Ingredienserne til dippen røres sammen, så sukkeret opløses. Servér wontonerne (wontonserne, wontons – jeg ved ikke hvad de hedder i flertal!?) lune med dippen til.
No Comments