White Negroni
Jeg var ude og besøge Copenhagen Distillery fornylig og se, hvordan de producerer deres lækre spiritus. Ud over forskellige akvavitter og noget meget eksklusivt whisky, laver de tre forskellige gin.
Jeg er meget vild med deres Orange gin, som er lavet med frisk appelsinskal, pomerans, kardemomme, allehånde og sjovt nok svesker, som giver en diskret sødme.
Den er selvfølgelig eminent i en gin og tonic. Men den er simpelthen også perfekt i en Negroni, som jo traditionelt er gin, vermouth og Campari. Appelsin og Campari er virkelig gode sammen.
Her har jeg lavet en White Negroni, hvor jeg har lavet lidt udskiftninger. I stedet for Campari, bruger jeg Cocchi Americano, som er den her italienske apertivo, som har både sødme og bitterhed. Og så bruger jeg lys, sød vermouth i stedet for mørk vermouth. Og pling, så er det en White Negroni.
White Negroni
1 drink
3 cl gin
3 cl hvid sød vermouth (jeg bruge Dolin Blanc)
3 cl Cocchi Americano (du kan også bruge Lillet Blanc)
1 kæmpeisterning eller bare nogle store isterninger
1 stykke appelsinskal
Rør gin, vermouth og Cocchi sammen. Kom is i et whiskyglas og hæld drinken over. Vrid et stykke appelsinsal over og om det i glasset.
No Comments