Weekendboller med fuldkorn og hørfrø

Weekendboller med fuldkorn og hørfrø

Jeg bager disse boller – eller en variant af dem – stort set hver weekend. Det er supernemme, koldhævede boller, som virker hver gang, og det er så rart at kunne sætte sig lørdag eller søndag morgen til friskbagt brød.

Jo vådere dejen er, jo større huller kommer der i bollerne, men så bliver de også mere flade, så det er lidt af en balancegang. Jeg er kommet frem til denne opskrift, men alt afhænger jo af melet og vejret, så prøv dig lidt frem med dit eget mel.

Weekendboller med fuldkorn og hørfrø

12 stk

4½ dl koldt vand
8 g gær
12 g salt
175 g sigtet fuldkornshvedemel (jeg bruger for meste ølandshvede)
325 g hvedemel
2 spsk hørfrø
3 spsk solsikkekerner
4 spsk grovvalsede havregryn

Rør vand og gær sammen og tilsæt salt. Rør fuldkornsmelet ud i og tilsæt så hvedemel, hørfrø og solsikkekerner. Dejen skal bare røres sammen – ikke æltes. Dæk skålen med plastfolie (eller en hotelbadehætte – det gør jeg) og lad den hæve et køligt sted i 10-12 timer. Du kan bruge køleskabet eller kældertrappen. Jeg bruger vores bagtrappe.

Næste morgen bruger du 2 spiseskeer til at sætte dejen i klatter på to bageplader med bagepapir. Drys med havregryn og lad dem efterhæve, mens du varmer ovnen op til 250 gr. Bag bollerne i 15 min og sænk så varmen til 210 gr. og bag dem færdig i 7 min.

 

No Comments

Post A Comment