Wagamama Frederiksberg – panasiatisk fastfood

Wagamama Frederiksberg – panasiatisk fastfood

_1250153s

Det føltes som et strejf af den store verden, da Wagamama i sin tid åbnede sin første danske filial i Tivoli. Jeg prøvede Wagamama for første gang som teenager i London, hvor jeg spiste der med mine forældre. Vi havde åbenbart meget lidt kendskab til japansk mad på det tidspunkt, for jeg kan huske, at vi fik edamamebønner først og ikke vidste hvordan, vi skulle spise dem. Som de største bonderøve sad vi der og prøvede at pille bønnerne ud af bælgene med fingrene, i stedet for bare at tygge dem ud, som vi jo nu ved, at man skal. Tænk, hvis nogen fandt ud af, at jeg en gang var så dårligt inde i det japanske køkken. Pinligt! 

Nu har danske Wagamama så udvidet butikken med en filial mere. Denne gang på Frederiksberg, lige ved metroen, Frederiksbergcentret og CBS. Wagamama inviterede mig på besøg, så jeg kunne prøve lidt af menukortet af.

_1250137s

Jeg betragter Wagamama som et alternativ til fastfood, cafeterier og cafémad. Det er godt nok en restaurant med bordbetjening, men det er relativt billigt, det går hurtigt og det er meget afslappede omgivelser med tonsvis af siddepladser og plads til larm.

 

_1250140s

Vi fik begge et stort glas friskpresset juice af æble, ingefær og mynte, som var frisk og helt fintkværnet, hvilket er rart, for jeg hader at få juice med stykker af mynte i, som sætter sig i halsen og mellem tænderne. Den her var meget syrlig, men det var kun første slurk – jeg tror bare mine smagsløg skulle vænne sig til den.

_1250146s

Vi startede med lidt haps. Øverst er det friteret blæksprutte med kryddersalt og en frisk lime-chili dip. Blæksprutten var god og sprød, men jeg synes kryddersaltet smagte lidt for meget af krydderblanding fra pose – på den der færdig-chips-dip-mix agtige måde. Der var simpelthen for meget tørstof over blæksprutterne, så de kryddersaltet ødelagde konsistensen af blæksprutterne. Lige lovlig meget fastfoodsmag.

Så var der gyoza med pulled pork, som skulle dyppes i en mørk eddike. Dem var jeg heller ikke så glad for. Grisefyldet var meget fedt og mindede om rillettes. Det manglede lidt krydring af fx mere tydelig ingefær eller lidt friske forårsløg som modspil til det fede.

_1250147s

Derefter fik vi hver vores skål med en kæmpe portion nudler. Min veninde fik en karryret, Chicken Kare Lomen. En kokoskarry med bløde nudler, grøntsager og stegt kyllingebryst. Dejlig, blid karry, som smagte dejligt og der var rigeligt af den.

Jeg fik Chili Steak Ramen, som du kan se på indlæggets øverste billede. Det er sådan en ret, som jeg virkelig forbinder Wagamama med. Store skåle med dampende varm, klar suppe med fyld af nudler, grøntsager og kød, fisk eller tofu. Min var med (lidt for mange) bønnespirer, silkebløde nudler, rødløg og forårsløg med chili. Alt sammen overhældt med en kraftig oksebouillon og med en rødstegt steak i tynde skiver over. Det var rigtig lækkert og helt perfekt på en kold dag.

Jeg kan godt lide Wagamama. Det er cool omgivelser, ungt, hurtigt og billigt (jeg kan desværre ikke huske priserne på retterne, men de ligger på 100-130 kr for hovedretter). Det er en kæmpe restaurant, så man behøver for det meste ikke at bestille bord, men kan komme der på impuls. Det er også et sted, man kan tage børn med, for der er en super god børnemenu med retter til omkring en 50’er. Til et hurtigt måltid i forbindelse med shopping eller før/efter biografbesøg er det spot on.

wagamama

1Comment

Post A Comment

  • Annika
    Posted at 12:48h, 04 november Svar

    Var inde på deres hjemmeside forleden, og 😀 😀 Der er angivet information til kørestolsbrugere 🙂
    Har faktisk ikke prøvet dem i DK, men det kommer vel nok før eller siden.