Wabiwabi på Islands Brygge

Wabiwabi på Islands Brygge

_1160088s

For en uge siden spiste jeg middag på sushirestauranten Wabiwabi på Islands Brygge. Jeg var inviteret til at prøve lidt af hvert fra deres menukort og tog den flotte cykeltur over Bryggebroen på en solrig aften. 

_1160086s

Min veninde Trille indvilligede i at være min date (hun var ikke svær at overtale, hvor hun er grådig madelsker ligesom jeg) og vi mødtes ved restauranten, hvor vi sad ved et af bordene udenfor med udsigt over bryggen og aftensolen.
Først kom en skål lune edamamebønner med citron og salt.

Derefter kom den utroligt smukke sashimianretning, du kan se på det øverste billede i indlægget. Sashimien var serveret på pink isklumper og køkkenet havde virkelig gjort sig umage med præsentationen. Fra venstre var det tun, laks, hamachi og letgrillet laks med lakserogn. Og så i midten nogle store rejer. Der var soja og en limesyrlig dip til at dyppe fisken i, wasabi og fine strimler af kinaradise som det sprøde, friske indslag til den bløde, rene fisk. Al fisken var super friskt og helt smat mørt. Og så var det virkelig en fornøjelse at se på, og det er for mig også en del af japansk mad (og al mulig anden mad, men japanerne kan bare noget særligt) – det æstetiske.

_1160095s

Så kom en rispapirrulle med sprød salat og ligeledes sprød reje med en sød dressing over og et godt chilispark fra den røde chili i rullen. Vildt lækkert at servere crispy ebi i salat i stedet for ris, som godt kan blive lidt tungt.

wabi wabi sushi

Herefter kom et stort fad med to sushiruller. Bagerst er det en toppet Nordic rulle med laks, asparges og flødeost, som vi begge var ret tossede med. Forrest den mere lette spicy tuna roll toppet med tuntartar og salat og rullet i masago. Igen kan du se, hvor smukt præsenteret det hele er.

_1160107s

Nu sad vi som sagt udenfor, men jeg kiggede lige ind, så I også kan se, hvordan det ser ud indvendigt. Ret fint med sjove detaljer i belysningen. Der var en plexiglasrude ud til køkkenet, hvor man kunne se kokkene arbejde .

_1160099s

Disse mega lækre ruller med beef tatatki, brøndkarse og kinaradise dyppede vi i gomadressing (sesamdressing). Det fungerede rigtig godt med de sprøde, knuste wasabiærter over.

_1160119s

Til sidst kom tun tataki med spicy chilimayo, frisk rød chili og brøndkarse. Selv om det var kokken, der denne aften bestemte, hvad vi skulle spise, så kunne jeg faktisk ikke have valgt det bedre selv. Jeg plejer godt nok aldrig at bestille sashimi, men det var super lækkert her.

Hvis man ser bort fra den nogle gange lidt forvirrede eller måske egentlig bare uerfarne betjening, så havde vi en virkelig god oplevelse på Wabiwabi. Maden er lavet med stor umage, og det kræver sushi. Der var ingen sjusk fra køkkenet overhovedet. Tjenerstaben var rigtig søde, men de trænger til lidt mere viden om vinene på kortet og så skal de huske at præsentere maden og ikke bare placere den på bordet for hurtigt at forsvinde igen. For mig virkede det som klassiske nyopstartsproblemer, men det må komme an på et andet besøg… Maden er i hvert fald helt i orden, og der kom mange forbi efter takeaway i løbet af aftenen og en del gæster fra hotellejlighederne i Stay, som ligger i samme bygning. Prismæssigt er de billigere end f.eks. Sticks ‘n’ Sushi. Til sammenligning koster en Hell’s Kitchen roll med 8 stykker kr. 115 hos Wabiwabi mod 135 på Sticks.

Wabiwabi
Islands Brygge 81B
2300 København S

_1160093s

No Comments

Post A Comment