Vinklub for kvinder med Løgismose

Vinklub for kvinder med Løgismose

_1280847s

Jeg var inviteret til Løgismoses vinklub for kvinder, som holdt en smagning i Magasin på Kgs. Nytorv i torsdags. Det er er gratis at være medlem og man vælger selv, hvilke arrangementer, man vil deltage i ved at købe billet fra gang til gang. Der afholdes flere årlige smagninger, som er henvendt til kvinder. Du kan melde dig ind og læse mere her.

Denne gang var temaet rosé i forskellige afskygninger og niveauet var for begyndere, men selv om jeg har smagt vin i mange år og er sådan nogenlunde godt med, så fik jeg alligevel en masse viden ud af smagningen, takket være dygtige sommelier Thilde Maarbjerg (øverste billede), som styrede smagningen. Hun kommer med en solid baggrund som sommelier fra Kong Hans (hvor hun mødte sin mand Thomas Rode) og er i dag chefsommelier for Løgismose og således står for indkøb af deres store vinsortiment.

Hun førte os igennem smagningen af seks meget forskellige roséer fra Europa og viste os, hvor forskellig i udtrykket, rosé kan være. Der var også små hapse-serveringer undervejs og efter det første glas vin (det var rigtige glas, der blev hældt op – ikke bare smageslurke) begyndte snakkeniveauet at stige ret kraftigt. Det var trods alt et rum fuld af kvinder. Måske 50 kvinder mellem 30 og 70 og flest midt i mellem. Alle kvinder virkede totalt tjekkede og der kom flere tørre bemærkninger om mænd og vin ud af ærmerne undervejs.

Og hvorfor skal der så overhovedet være en vinklub for kvinder, spurgte jeg mig selv? Er det at gøre kvinder dummere til vin, end de er? Egentlig var det det bare en helt almindelig smagning for begyndere, men det at det kun var kvinder gjorde måske, at mange kvinder følte sig mere afslappede ved at stille (helt fornuftige) spørgsmål.

Det er min oplevelse, at til vinsmagninger er der næsten altid mindst én mand, som har behov for at hævde sig ved at kommentere og stille spørgsmål, der skal vise, at han ved en masse om vin. Det var der intet af her i denne kvindeflok, og det var faktisk dejligt. Især hvis man er begynder og gerne vil lære noget og have lov at stille en masse spørgsmål. Thilde svarede meget vidende på alt, og det var sjovt at høre de mange kvinders meget forskellige opfattelser af vinene.

Mine favoritter til denne smagning var:

Cava Nadal Brut rosé (non vintage). Meget drikfældig, masser af lyse hindbær, men stadig tør. Super god værdi for pengene til en uforpligtende aperitif. 100% pinot noir. Kr. 99.

Coteaux d’Aix en Provence rosé, Domaine d’Eole 2014. Dejlig mild og blomstret rosé fra Provence – lige som den skal være. Grenache, cincault, syrah, mourvèdre. Kr. 98

Bandol rosé Cuvée la Lyre, Domaine Roche Redonne 2013. Kompleks og med mere krop end Domaine d’Eole. Virkelig dejlig, elegant rosé med den klassiske lyse, let orange løgskalsfarve. Abrikos, citrus og lyse blomster. Mourvèdre, cincault, grenache. Kr. 178

Smagningerne foregår i Magasin på Kgs. Nytorv eller på Toldboden (og nogle gange også andre steder). Dette arrangement kostede kr. 395. Efter smagningen kunne man købe vinene med rabat. Du kan læse om andre events her.

_1280849s _1280850s

1Comment

Post A Comment

  • Birgitte
    Posted at 09:10h, 05 juni Svar

    Ja, det var en dejlig aften med god stemning. Samt at Tilde øste ud af sin store viden og lidenskab for rosé.