
Vind bogen Desserter fra Strangas
Foto: Thomas A og Søren Zeuth
Øj, hvad er det for en flot fyr? Det er Nikolaos Strangas, den græske konditor og macaron-konge af København. Han er udkommet med en ny kogebog, hvor han deler ud af sine opskrifter på fancy desserter, og du kan vinde bogen her på bloggen.
Niko laver smukke og avancerede konditorkager- og desserter (og nu også brød, som han sælger fra sin butik på Åboulevard i København – jeg har smagt nogle af brødene og croissanterne og alt er godt!). I denne bog viser han, hvordan du selv kan lave de smukke, anrettede desserter, og det er faktisk slet ikke så svært. For bogens første del består af en masse grundopskrifter, som man så bagefter kan sætte sammen til en smuk dessert, der ligner præcis noget, man spiser på en fin restaurant. Det gør bogen super anvendelig, og pludselig kan man overskue at diske op med gourmetdesserter derhjemme.
I samarbejde med People’s Press udlodder jeg et eksemplar af Desserter fra Strangas. Skal det være dig, der får den flotte græker-kagemand med hjem i postkassen?
Sådan deltager du
Alt du skal gøre for at deltage i konkurrencen er at fortælle mig om din yndlingsdessert i kommentarfeltet nedenfor. Man kan kun deltage én gang og kun folk med postadresse i Danmark kan deltage.
Jeg trækker lod blandt deltagerne fredag d. 14. november kl. 10. Vinderen får direkte besked.
Pia H
Posted at 09:21h, 30 novemberEr den heldig fundet??
Mira Arkin
Posted at 12:01h, 02 decemberJa, det stod på facebooksiden 🙂
Mette
Posted at 20:50h, 23 novemberIntet slår tiramisu! Fantastisk blød, lækker og cremet og med den bitre kaffe og likør som modvægt til det søde.
Dina
Posted at 20:47h, 19 novemberGateau Marcel. Åhh my god. Kunne spise den hele alene. Mums
Rikke B
Posted at 15:18h, 18 novemberJeg elsker alle desserter især dem vi laver til hverdag for så synes mine børn at vi har en fest. Og hvor vil jeg gerne have Strangas med til fest:-)
Mette
Posted at 13:05h, 17 novemberPære Belle Helene med iskold vaniljeis og lun chokoladesauce!
Rasmus
Posted at 14:35h, 16 novemberTarte tatin med cremet vanilieis
sanne foget
Posted at 19:07h, 14 novemberFransk citron tærte med marengs er min yndlings kage/dessert:)
Anne K
Posted at 12:18h, 14 novemberMmmmm ALT med rabarber, eller chokolade…..eller cheesecake, eller æblekage, eller….. Kommer meget an på årstiden, men elsker desserter. Hvis jeg vinder skal min mor have bogen, for efter at have set ham i fjernsynet, er hun da blevet helt tosset med ham
Lars Rosengren
Posted at 09:53h, 14 novemberDet varierer efter årstid og råvarer.
Men… Pærer grillet i smør og melasse, serveret med creme fraiche, er en dejlig sommer dessert der kan tilberedes på grillen mens man nyder sommeren.
Tina Janne
Posted at 08:40h, 14 novemberBrownie med vanilieis og varm chokolade over…
Mie Hansen
Posted at 08:35h, 14 novemberEn dejlig cheesecake er altid godt.. Eller eton mess, mmmm 🙂
Peter Vejby
Posted at 08:30h, 14 novemberDet bedste er når min kollega har hjemmelavet blåbær muffins med ind som fredagsoverraskelse – MUMS
Jan.K.
Posted at 23:14h, 13 novemberHjemmelavet Jordbær flødeis, lavet med jordbær fra egen have og æg fra egne høns. ;o)
Charlotte Hove
Posted at 22:43h, 13 novemberAlt med chokolade…
Tove
Posted at 19:14h, 13 novemberÆblekage med smuldredej
Stina
Posted at 18:40h, 13 novemberMin yndlingsdessert er Tiramisu – allerhelst (og desværre lidt for sjældent) indtaget på restaurant i Italien 🙂
Mijo Jelic
Posted at 17:34h, 13 novemberTiramisu
Nikoline
Posted at 13:09h, 13 novemberMacarons i alle afskygninger. Hyggelige at bage og kan varieres i det uendelige.
Marlene
Posted at 10:33h, 13 novemberAlt med chokolade – og gerne varmt – fx en souffle eller en brownie med god vanilieis
Wim
Posted at 21:02h, 12 novemberNougatis 🙂 Skal det være mere dessertagtigt kan den jo anrettes fancy med nogatinen for sig og llidt ristede nødder mv.
Rikke
Posted at 19:46h, 12 novemberCreme brulee er toppen – eller i version med lakridssirup og hvid chokolade – mums!
Trine Nordentoft
Posted at 16:26h, 12 novemberBrownie, sorbet og friske bær…
Wendy
Posted at 15:07h, 12 novemberKey Lime Pie! Mums….
Rune
Posted at 09:19h, 12 novemberTiramisu.. No contest..
Laila Dahl Nielsen
Posted at 02:01h, 12 novemberEn lækker creme brűlee er ikke at skimse ad.. men en creme brűlee med passionfrugt gele, lakrids crumble og små toppe med marengs, så synger englene en lækker kombination at det fede, syrlige, søde og stærke er mums..
Joy
Posted at 00:41h, 12 novemberTiramisu.
Bente
Posted at 21:31h, 11 novemberJeg elsker desserter med frugt – frugt og fløde, så kan det ikke blive meget bedre 🙂
Pernille B
Posted at 19:46h, 11 novemberCreme brulee er min all time favorite
Lone Schmidt
Posted at 19:31h, 11 novemberJeg er fuldstændig vild med creme brulee! Og elsker at de er så nemme at lave, og gerne dagen før end gæsterne kommer, så man kan slappe af på dagen!
I Jylland kender vi nok Strangas bedst fra Godmorgen Danmark, og han laver altid lækre ting, så ville elske at vinde hans bog!
Sigrid
Posted at 18:05h, 11 novemberJeg er typen der, når jeg er på restaurant, kigger dessertkortet igennem, før jeg kigger på hovedretter… Jeg er dog ikke så kræsen hvad desserter angår, men jeg vil nu mene at en god, tung Gateau Marcel er noget af det bedste der kan fås..
Grethe Nielsen
Posted at 17:06h, 11 novemberDen bedste dessert jeg kan få er nøddebund med parfait i’s
Poul
Posted at 16:57h, 11 novembergammeldaws æblekage med makroner flødeskum og ripsgele – det er mega læks
Hanne Rasmussen
Posted at 15:24h, 11 novemberSvært, men jeg kan godt lide noget syrligt sødt, så Key Lime pie er i hvert fald en favorit
Laura
Posted at 13:31h, 11 novemberHmm, det er ikke let… Men jeg tror nu en lækker chokolademousse lavet på god, mørk chokolade er min favorit:)
Emilie
Posted at 13:22h, 11 novemberUh, den er svær. Men jeg elsker chokolade og er derfor ret vild med chokoladefondant med hindbærcoulis. 🙂
Kathrine
Posted at 13:05h, 11 novemberJeg elsker desserter, så det er svært at vælge. Tror det må blive brownie eller chokoladefondant med vaniljeis.
Emilie
Posted at 12:38h, 11 novemberBrownies!
Mie Andersen
Posted at 11:30h, 11 novemberMin yndlingsdessert … Bom, bom, bom…
Uh, det er svært at vælge!
Om vinteren noget tungt med chokolade, om sommeren friske jordbær og is på terrassen, og nogle gange skøn tarte au citron.
SKAL jeg vælge kunne vinderen godt være en opdatering af den klassiske jordbærtærte jeg eksperimenterede med i sommers 🙂
Winie
Posted at 10:22h, 11 novemberHej Mira
Alt der har med Chokolade at gøre, men en af mine venner er god til chokolade fondant, og der er altid et hit hos mig 😉
ByBusk
Posted at 10:05h, 11 novemberEn helt klassisk pandekage med is 😀
Frederik
Posted at 09:11h, 11 novemberKære Mira,
Min yndlingsdessert er helt klart en vaske ægte Pan Forte fra Toscana. Jeg glemmer aldrig, da jeg i mine unge dage backpackede i Italien og endte i Siena. Efter lokale anbefalinger tog jeg en espresso, et stykke pan forte og en Strega (gul, sød likør) på Nannini. Dejligt! Lige siden har Pan Forte stort set været fast inventar, når vi har haft middagsgæster og selvom den er mest udbredt i DK op til jul, så spiser jeg den gerne hele året rundt 🙂
Maiken Bundgaard
Posted at 08:10h, 11 novemberYndlingsdesserten må blive en klassisk citrontærte med marengs på toppen! Sammenspillet mellem det sure og det søde er for mig enormt vigtigt i en god dessert, så det ikke bliver for tungt og sødt 🙂
Jette Pedersen
Posted at 07:48h, 11 novemberHer i den kolde tid……bagte æbler med nødder og rosiner, dertil en varm vsnillecremesauce.
Bibi
Posted at 07:24h, 11 novemberTrifli i så at sige alle variationer.
Kasper
Posted at 23:44h, 10 novemberHelt klart crème brûlée!
Sanne Terp
Posted at 23:39h, 10 novemberen form for frugtsalat med sharonfrugt og mango – med creme afdrænet yoghurt og drys af knuste pistacie-nødder….. dog meget længe siden den er blevet lavet
Charlotte
Posted at 20:11h, 10 novemberÅhhh vælg en dessert – den er svær når man kan li’ det hele…. men nu hvor juletiden sig nærmer kommer jeg da i tanke om ris ala mande
Ditte Ellen Rasmussen
Posted at 20:10h, 10 novemberJa, han er godt nok en flot fyr ham Strangas 😉 og så laver han så lækre kager.. Mums 🙂 Bor selv på Nørrebro så kommer forbi hans butik jævnligt.. Min yndlingsdessert må være brownie med hjemmelavet vanilje is til..
Tone
Posted at 20:07h, 10 novemberJeg er vild med strangas! Jeg elsker særligt alle desserter, der indeholder flødeskum! Flødeskum i sig selv er faktisk lidt min last og jeg spiser det gerne i sig selv (når ingen ser det). Lige nu er jeg dog også utrolig glad for fragilite 🙂
Ann
Posted at 20:03h, 10 novemberJeg elsker crème brûlée, og så har jeg derudover en svaghed for syrlige desserter med frugt eller bær og dertilhørende fed creme fraiche.
Nanna
Posted at 19:45h, 10 novemberuhmnn, er blevet svært forfalden til citronfromage på det seneste
Caroline Lund
Posted at 19:38h, 10 novemberÅhhh jeg er jo en sucker for desserter, så den er svær 🙂
Meeen hvis jeg skal vælge, så må det blive en god og chokolade fondant 🙂 fantastisk dessert, hvis den laves rigtigt 🙂 og så lige med lidt friske bær.. MUMS..
Camilla
Posted at 19:31h, 10 novemberÆbletærte med vanilleis!
Ninna Andersen
Posted at 19:20h, 10 novemberJeg har ikke nogen farvorit… faktisk holder jeg mere af at lave desserter og se andre nyde dem end selv at spise dem. Jeg siger dog aldrig nej til kage – alt er godt. Min favorit hos Strangas er derimod den med passionsfrugt – haps! 🙂
Luna /Bærmonster
Posted at 18:47h, 10 novemberDen er svær, for jeg har mange søde tænder. Men tiramisu og crème brûlée er to af mine alleryndlings. Og ellers en lækker brownie med hindbærsorbet. 🙂 Eller noget helt fjerde.
Tine
Posted at 18:42h, 10 novemberCitrontærte med marengs!
Anna Beckmann
Posted at 18:27h, 10 novemberIntet slår tarte tatin med iskold vanilleis. MUMS
Louise
Posted at 18:03h, 10 novemberEr på barsel og er lige pludselig blevet vild med kage og desserter. Før i tiden ville jeg hellere ha ost eller en ekstra cocktail.. Min All time ynglings er citron fromage både mormor style og mere fancy dekonstrueret.
Helle K
Posted at 17:55h, 10 novemberDet må være chokoladetærte- gerne med bær 🙂
Jenny
Posted at 17:48h, 10 novemberDet lette svar er en stor bøtte is og en ske.
Men når jeg er ude, går jeg altid efter chokolade deserten
Anne P.
Posted at 17:21h, 10 novemberIs! Jeg elsker næsten alt is, men gerne med et sjovt twist, fx hjemmelavet passionsfrugtsparfait, baked alaska eller noget lignende
Anna
Posted at 17:21h, 10 novemberEj det er jo så svært at vælge! Jeg er dog vild med en god brownie eller en lækker æblekage med masser af kanel, marcipan og hakkede mandler 🙂
– Anna
anna-mad.dk
Yvonne i
Posted at 17:16h, 10 novemberAjjjj, for en lækker bog, den gad jeg godt eje.
Helt klart tiramisu, selvfølgelig med hjemmelavet mascarpone , så er det en drømmedessert herhjemme.
Jacob
Posted at 17:06h, 10 novemberTiramisu! 😛
Gitte
Posted at 17:02h, 10 novemberDet må næsten være creme brulee, selvom det er svært at vælge..
Helle
Posted at 16:59h, 10 novemberMeget svært at vælge en ummmmmm
Er vild med noget m rarbaber også vild med kokos
Og så er en is dessert aldrig afvejer
Helle
Posted at 16:30h, 10 novemberMin yndlingsdessert, hvis jeg bliver nødt til at vælge, er Tarte au Citron med lækker syrlig citroncreme og sprød marengs på toppen.
Pia H
Posted at 16:28h, 10 novemberMin favorit (sommer)-dessert er sukker/basilikum marinerede danske jordbær med koldt flødeskum… lyder måske sært, men iihhh guder det smager godt 😀
Ulrika
Posted at 16:24h, 10 novemberDet er et svært valg, men jeg spiser mig altid en mavepine på når der serveres gammeldags æblekage/ æble trifli med æble-makroner eller rugbrødsdrys – flødeskum!
Kristina Friis
Posted at 16:16h, 10 novembermmm klart creme brulee!!!
Pernille Mathiesen
Posted at 16:15h, 10 novemberUmmm…. Min yndling dessert er æblekage med hele svineriet
Lisbeth
Posted at 16:11h, 10 novemberMin yndlingsdessert er en klassisk chokolademousse på mørk chokolade og med et strej af appelsin. Den vinder hver gang og er farligt nem og hurtig at lave 😉
Anne-Marie
Posted at 15:45h, 10 novemberDen bedste er altid den næste. Elsker desserter. Ej hvis jeg skal vælge er det jordbær med vanilleis og chokoladesovs, eller en chokoladefondant til istedet.
Olivia Friis
Posted at 14:20h, 10 novemberMin yndlingsdessert er udentvivl macarons med saltkaramel. 🙂
Camilla Nyegaard
Posted at 14:12h, 10 novemberNøj, hvor vil jeg gerne vinde……
Min ynglingsdessert er Tiramisu
Lene Bøger
Posted at 13:28h, 10 novemberAv av av en favoritdessert, det kan man da ikke vælge.
Det afhænger helt af dagen, vejret og årstiden. For tiden er det måske brownie, sommertid kunne det være en frisk citrontærte med marengs osv osv. Det er altid godt med inspiration til nye favoritdesserter…
Tina Vanting
Posted at 13:26h, 10 novemberAmeratto is. Min mor lavede den i firsern en kerne af blødt crhunchy fyld af makron der var sumpet ind i ameratto og udenom en lækker fed vanille is.
Har ikke fået den i almindelige tider, men det kunne være jeg skulle lægge et godt ord ind næste gang jeg er hjemme 🙂
Tak for en mandagsfantasi man kom vidt omkring
Ditte
Posted at 13:07h, 10 novemberDet må være chokoladefondant! eller profiteroles.. eller creme brulé… Aj, jeg må holde mig til chokoladefondanten, med en lille kugle is til. MUMS!
maria
Posted at 12:57h, 10 novemberPandekager med hjemmelavet is og hjemmesyltede hyben- ren nostalgi til barndommen 🙂
Margit jensen
Posted at 12:54h, 10 novembernej hvor er det svært. Men hvad med appelsintrifli Enkel og nem. Appelsinstykker blandet med gode makroner derefter vendes flødeskum i Vi får den altid når de søde juleappelsiner kommer . Vi får desserten flere gange i julen..Ja godt nok ikke særlig avanceret eller fantasifuld, men hold op hvo er det SMUMS
Camilla
Posted at 12:44h, 10 novemberJeg er helt og aldeles forelsket i den italienske dessert tiramisu <3
Katrine
Posted at 12:39h, 10 novemberFlødeboller
Gitte Krüll
Posted at 12:18h, 10 novemberMin yndlingsdessert er helt klart en klassisk fransk mokkafragilité, med sprøde nøddemarengsbunde og en syndig mokkaSMØRcreme. Det smager perfekt med en god kop sort kaffe, og jeg har endnu ikke mødt én, som ikke smelter blot ved tanken om et stykke (eller to.. eller tre..) fransk fragilité. God dag herfra, og tak for fantastisk inspiration til velsmagende og gedigen mad!
Christina
Posted at 12:13h, 10 novemberDet er da enormt svært at vælge én dessert, der er favoritten. Der findes så utroligt mange lækre. Nu tåler jeg desværre ikke længere ret meget i den kategori, så min personlige favorit, som jeg stadig kan spise, er en rigtig god blød vanilleis godt med ægte vanille i. Det fås ikke meget bedre. Til andre laver jeg dog mere avancerede desserter end lige vanilleis, og sådan en bog vil være god inspiration. Derudover elsker jeg kogebøger og læser dem, som andre læser romaner. Så ville elske at få ny læsning hjem 🙂
Karoline
Posted at 12:08h, 10 novemberDet er dælme svært at vælge! Men ris á l’amande med varm Amarena kirsebærsauce får altid hjertet til at banke lidt hurtigere <3
Ditte
Posted at 12:07h, 10 novembercreme brulé selvfølgelig!
Anders C
Posted at 11:50h, 10 novemberBrownie med vanilieis