Vietnamesiske grillede kyllingespyd med friske korianderfrø
Ja, okay, man BEHØVER ikke bruge friske korianderfrø i opskriften, men nu havde jeg tilfældigvis lige sådan nogen på min mega høje korianderplante i min elskede nye køkkenhave, så derfor. Hvis du nu ikke lige står og har sådan nogle frø, så brug en blanding af tørrede korianderfrø og friske korianderblade i stedet. Fifty fifty.
Korianderen var bare en potte fra supermarkedet, som jeg plantede ud efter at have brugt af den til noget mad. Den voksede helt amok og trives fremragende. Efter at være plantet ud, bliver smagen meget kraftigere (det sker for alt, der gror på friland). Faktisk synes jeg næsten bladene (og blomsterne) smager for kraftigt lige nu, hvor planten har stået et par måneder.
Til gengæld er der masser af frø eller bær på nu, som man kan høste og bruge friske eller som kan tørres og bruges en anden gang. Jeg elsker smagen fra tørrede korianderfrø – jeg bruger det utroligt meget, især til gris, kylling og lam. De friske frø smager mere grønt og mere som friske korianderblade, men dog anderledes. Vi spiste spyddene sammen med peanutbutter-sesamnudler.
Vietnamesiske grillede kyllingespyd med koriander
4 pers.
4 kyllingebryster
6-8 træspyd
Marinade
1 spsk friske korianderfrø (eller 1 tsk tørrede og en håndfuld friske korianderblade)
saft fra 1 lime
2 tsk brun farin
2 spsk fishsauce
1 spsk peanut- eller solsikkeolie
2 spsk soja
1 fed hvidløg
1 spsk hakket ingefær
Lime og korianderblade til servering.
Skær kyllingen i tynde skiver på tværs. Kom alle ingredienser til marinaden i en blender og whizz det sammen til en tyndtflydende marinade. Hæld den over kyllingen og lad den trække et par timer – eller minimum 30 min. i køleskabet. Kom kyllingestykkerne på spyd – lange skiver sættes på som harmonika/zigzag, så de ikke hænger og flagrer ud til siderne. Grill spydene direkte over kullene ved medium varme (dvs. med lidt afstand til gløderne, så det ikke branker, før kyllingen er gennemstegt). Du kan også stege dem i en pande, hvis du ikke vil grille. Hos os er det efterhånden mest mig, der tænder op i grillen (jo, Peter, det er det faktisk!). Jeg bruger bare sådan en grillstarter og en optændingsposedims til at lave ild og så kører det ellers bare. Når du har fået farve på kødet, kan du rykke det væk fra den direkte varme og lade dem stege færdigt under låg (hvis du altså bruger en grill med låg – vi har en helt klassisk Weber). Server gerne limebåde og koriander til.
No Comments