Verdens lækreste broccoli med hvidløg, chili og citron

Verdens lækreste broccoli med hvidløg, chili og citron

Hov, hvad er nu det? Verdens lækreste broccoli, så mænd. Eller i hvert fald én af de lækreste. Hvem siger, at jeg kun er er dronning af blomkål?

Lidt dronning er man vel altid, men nu handler det altså om denne broccoli, som jeg lavede i går.

Jeg er jo sådan en, der foretrækker alt med stegeskorpe fremfor noget kogt eller dampet. Så hvis man på nogen måde kan stege eller riste grøntsager, så stemmer jeg altid for. Og det virker lige så godt på broccoli som på blomkål. Denne version af ristet broccoli er helt enkel. Den fik lige et squeeze citron ved servering og smagte fortrinligt til vores saltimbocca.

Du kan også vende den med friskkogt pasta og revet parmesan eller pecorino og løsne det op med lidt af pastakogevandet. Eller bruge det koldt i en salat. Evt. med en dressing med lidt anjsos i.

Broccoli med hvidløg, chili og citron

2-3 pers. som tilbehør

1 broccoli
1 fed hvidløg
2-3 spsk olivenolie
salt og sort peber
1 tsk chiliflager
2 spsk grov rasp – gerne panko eller hjemmelavet
saft af 1/4 citron

  1. Del broccolien i buketter. Jeg skærer også det øverste af stokken i skiver og bruger den. Læg det i et ovnfast fad, hvor det kan ligge med lidt afstand i mellem – det giver mest stegeskorpe og lækker ristethed.
  2. Hak hvidløget fint og vend det i broccolien sammen med olivenolie, salt, peber og chiliflager. Arrangér broccolien, så stykkerne ligger uden at røre ved hinanden. Drys rasp over og steg det i ovnen i 15 min. ved 200ºC. Giv det et squeeze citronsaft til allersidst.

2 Comments

Post A Comment

  • Bente Nissen
    Posted at 10:48h, 28 februar Svar

    Ser lækkert ud

    • Mira Arkin
      Posted at 09:20h, 29 februar Svar

      Tak – det er virkelig lækkert