Verdens lækreste blomkål – og mega nemt

Verdens lækreste blomkål – og mega nemt

Jeg var så overrasket over, hvor stor opmærksomhed min insta-post om den her blomkålsopskrift fik. Jeg tror aldrig, jeg har lavet en insta med så mange kommentarer og likes. Tak for det! I er åbenbart mere grøntsagsglade, end jeg lige regnede med 🙂 Jeg troede bare I ville have KAGE KAGE KAGE KØD OG PASTA alle sammen – haha!

Jeg laver det hele tiden – især i perioder, hvor vi skærer lidt ned på kuhydraterne til aftensmaden (GISP! Men det bliver vi altså nødt til nogen gange). Så laver jeg en omgang af det her, og så spiser vi det som tilbehør til fisk eller kød eller andre grøntsager. Lige så røvsygt, som kogt blomkål er, lige så over-sexet er denne ovnristede version med godt med spice fra chili og paprika. Frederik på snart 3 år er helt pjattet med det (Otto nægter at røre det). Vi har faktisk joket om, at jeg var blevet sådan en blomkåls-nørd, at jeg skulle lave en blomkålskogebog, haha.

Anyway, her er opskriften – håber I bliver lige så store fans, som jeg.

Ovnristet blomkål med paprika og chili

Antal: 4 pers. (som tilbehør)

1 stort blomkål
3 spsk olivenolie
2 tsk sød paprika
1 tsk røget paprika
2 tsk chiliflager
salt

Sæt blomkålen med stokken ned ad og skær den i tykke skiver på 1½ cm. Det gør ikke noget, at buketterne går i stykker. Tag en bradepande og smør bunden med halvdelen af olien. Drys med halvdelen af begge slags paprika og chiliflagerne og så noget salt. Fordel blomkålen oven på. Dryp med resten af olien og drys resten af paprikaerne og chilien over og drys igen med salt. Steg i ovnen i 20-25 min. ved 200°C (jeg bruger varmluft). De skal ikke vendes eller noget – de bliver bare sådan her helt stille og roligt uden besvær. Voila!

PS. Siden har jeg lavet en kinesisk version af verdens lækreste blomkål, som også er sygt tasty!

6 Comments

Post A Comment

  • Charlotte G
    Posted at 20:06h, 03 september Svar

    Tyrkisk kartoffelsalat
    4 pers

    600g kogte kartofler
    4 hårdkogte æg
    2 tsk sumac
    2-3 fintsnittet forårsløg
    3 spsk persille, hakket
    1 potte frisk dild, hakket
    1 dl sorte oliven
    2 spsk citronsaft
    2 æg, hårdkogt
    2 tsk rød peber flager
    2 tsk köft krydderi
    4 spsk olivenolie
    Sal og peber

    Alle ingredienserne blandes pånær æggene som skæres i halve og bruges som pynt. Kartoffelsalaten har godt af at trække 30 min.
    Jeg kan godt lide, at salaten er godt krydderet, men du kan sagtens halver kryddereierne

    • Mira Arkin
      Posted at 10:53h, 09 september Svar

      Hvor lækkert – tusind tak 🙂

  • Charlotte G
    Posted at 19:59h, 27 august Svar

    Virkelig dejlig måde, at lave blomkål på! Det er i hvert til fald ikke sidste gang jeg laver det. Jeg spiste det sammen med tyrkisk kartoffelsalat. Og sensommer koldskål til dessert

    • Mira Arkin
      Posted at 09:37h, 28 august Svar

      Dejligt at høre – men hvad er en tyrkisk kartoffelsalat? Det lyder spændende og lækkert!

  • Mette Christiansen
    Posted at 14:34h, 10 maj Svar

    Tak for tips, skal da prøves – er ved at være en kenne træt af “blomkålsris” med krydderurter, selv om det da osse er fint.
    Er der en grund til at det er på en bradepande – Har nemlig ikke noget bradepande p.t. Men ellers kan hel bageplade vel osse bruges? Bagepapir på rist bliver nok ikke varm nok?

    • Mira Arkin
      Posted at 08:01h, 13 maj Svar

      Du kan sagtens bruge bageplade – men ikke rist, da vi gerne vil have kontakt til fladen, hvor olien og krydderierne ligger, så blomkålen bliver ristet og lækker 🙂