Verdens lækreste blomkål – og mega nemt
Jeg var så overrasket over, hvor stor opmærksomhed min insta-post om den her blomkålsopskrift fik. Jeg tror aldrig, jeg har lavet en insta med så mange kommentarer og likes. Tak for det! I er åbenbart mere grøntsagsglade, end jeg lige regnede med 🙂 Jeg troede bare I ville have KAGE KAGE KAGE KØD OG PASTA alle sammen – haha!
Jeg laver det hele tiden – især i perioder, hvor vi skærer lidt ned på kuhydraterne til aftensmaden (GISP! Men det bliver vi altså nødt til nogen gange). Så laver jeg en omgang af det her, og så spiser vi det som tilbehør til fisk eller kød eller andre grøntsager. Lige så røvsygt, som kogt blomkål er, lige så over-sexet er denne ovnristede version med godt med spice fra chili og paprika. Frederik på snart 3 år er helt pjattet med det (Otto nægter at røre det). Vi har faktisk joket om, at jeg var blevet sådan en blomkåls-nørd, at jeg skulle lave en blomkålskogebog, haha.
Anyway, her er opskriften – håber I bliver lige så store fans, som jeg.
Ovnristet blomkål med paprika og chili
Antal: 4 pers. (som tilbehør)
1 stort blomkål
3 spsk olivenolie
2 tsk sød paprika
1 tsk røget paprika
2 tsk chiliflager
salt
Sæt blomkålen med stokken ned ad og skær den i tykke skiver på 1½ cm. Det gør ikke noget, at buketterne går i stykker. Tag en bradepande og smør bunden med halvdelen af olien. Drys med halvdelen af begge slags paprika og chiliflagerne og så noget salt. Fordel blomkålen oven på. Dryp med resten af olien og drys resten af paprikaerne og chilien over og drys igen med salt. Steg i ovnen i 20-25 min. ved 200°C (jeg bruger varmluft). De skal ikke vendes eller noget – de bliver bare sådan her helt stille og roligt uden besvær. Voila!
PS. Siden har jeg lavet en kinesisk version af verdens lækreste blomkål, som også er sygt tasty!
Tina Frederiksen
Posted at 03:05h, 04 novemberBager tit både blomkål og broccoli i ovnen, smurt med “whatever” smøreost der er i køleskabet eller hvidløg og smør 😉
Dorte Nielsen
Posted at 17:47h, 06 martsVil gerne lave retter uden kulhydrater
Bo Zöllner
Posted at 23:54h, 12 septemberSuper fed opskrift, tak for den så her får du min opskrift på en god og anderledes skaldyrs cocktail.
Til 2 personer bruger du:
En honningmelon
Friske eller indkøbte krebsehaler og rejer.
1-2 spsk skyr
Skær melonen over på den korte side og fjern kærnerne, så du får ro dybe huller.
Skær derefter lidt af siderne af melonen så de kan stå selv evt skær dem på skrå så det bliver nemmere at spise og samtidig ser godt ud.
Bland fisk og skyr og læg det op i melonen.
Sæt den halve melon på en lille tallerken og voila en dejlig forret til gæster eller som sund dessert.
Spises med teske eller spiseske.
Til dem der ikke er til den søde melon kan fiske cremen spises uden at spise melonen. Til andre der ikke kan lide fisk kan melonen spises og til alle os andre kan man grave lidt melon ud og spise sammen med fisken.
Bon appetit.
helle jensen
Posted at 18:42h, 21 aprilKender ikke Köft, hvor køber man det?
Mira Arkin
Posted at 20:16h, 21 aprilHej Helle. Jeg forstår ikke dit spørgsmål i relation til blomkålsopskriften? Köfte er tyrkiske krydrede frikadeller/kødboller.
Louise
Posted at 15:49h, 13 januarPrøv at putte lidt parmasan ost hen over… det er virkelig lækkert
Charlotte G
Posted at 20:06h, 03 septemberTyrkisk kartoffelsalat
4 pers
600g kogte kartofler
4 hårdkogte æg
2 tsk sumac
2-3 fintsnittet forårsløg
3 spsk persille, hakket
1 potte frisk dild, hakket
1 dl sorte oliven
2 spsk citronsaft
2 æg, hårdkogt
2 tsk rød peber flager
2 tsk köft krydderi
4 spsk olivenolie
Sal og peber
Alle ingredienserne blandes pånær æggene som skæres i halve og bruges som pynt. Kartoffelsalaten har godt af at trække 30 min.
Jeg kan godt lide, at salaten er godt krydderet, men du kan sagtens halver kryddereierne
Mira Arkin
Posted at 10:53h, 09 septemberHvor lækkert – tusind tak 🙂
Charlotte G
Posted at 19:59h, 27 augustVirkelig dejlig måde, at lave blomkål på! Det er i hvert til fald ikke sidste gang jeg laver det. Jeg spiste det sammen med tyrkisk kartoffelsalat. Og sensommer koldskål til dessert
Mira Arkin
Posted at 09:37h, 28 augustDejligt at høre – men hvad er en tyrkisk kartoffelsalat? Det lyder spændende og lækkert!
Mette Christiansen
Posted at 14:34h, 10 majTak for tips, skal da prøves – er ved at være en kenne træt af “blomkålsris” med krydderurter, selv om det da osse er fint.
Er der en grund til at det er på en bradepande – Har nemlig ikke noget bradepande p.t. Men ellers kan hel bageplade vel osse bruges? Bagepapir på rist bliver nok ikke varm nok?
Mira Arkin
Posted at 08:01h, 13 majDu kan sagtens bruge bageplade – men ikke rist, da vi gerne vil have kontakt til fladen, hvor olien og krydderierne ligger, så blomkålen bliver ristet og lækker 🙂