Verdens lækreste blomkål – Greek Style
Ok, venner, så er der en ny og super lækker græsk version af verdens lækreste blomkål på bloggen.
Den er krydret med oregano, hvidløg og fennikel og så smuldrer jeg feta oven på, som bliver bagt med. Simpelthen så lækkert og selvfølgelig stadig mega nemt.
Det er perfekt tilbehør til lam (uhh, en grillet lammekotelet!), til krydrede frikadeller, til et stykke fisk eller til grillet eller stegt gris som fx. souvlaki.
Verdens lækreste blomkål – Greek Style
Til 4 pers.
1 stort blomkål
1 spsk fennikelfrø
6 spsk olivenolie
2 fed hvidløg
2 tsk tørret oregano
salt og sort peber
200 g feta i ét stykke (og det skal være feta – ikke salatost)
1- spsk citronsaft
1 håndfuld mynteblade
- Fjern bladene fra blomkålen og skær det nederste af stokken af. Sæt blomkålen med stokken ned ad på et skærebræt og skær den i tykke skiver på ca. 2 cm tykkelse. Del så skiverne i 2-3 stykker hver. Det ser flot ud med hele skiver, men de bliver mere stegte og snaskede af at være i mindre stykker, så jeg giver afkald på lidt af æstetikken til fordle for smagen.
- Knus fennikelfrø groft i en morter. Bland det i olien sammen med knust eller revet hvidløg. Fordel halvdelen af olieblandingen i bunden af en bradepande. Drys med halvdelen af fennikelfrø og halvdelen af oreganoen og drys med lidt salt og sort peber. Kom blomkålen oven i. Dryp resten af olien oven på og fordel resten af fennikelfrø og oregano over. Krydr igen med salt og peber.
- Kom blomkålen i en 200ºC varm ovn i 10 min. Tag den ud og smuldr fetaen over. Sæt det tilbage i ovnen og bag færdig i 15 min. Dryp til sidst med citronsaft og grofthakket mynte.
No Comments