Verdens lækreste blomkål II – i kinesisk version

Verdens lækreste blomkål II – i kinesisk version

I er altså virkelig vilde med blomkål! Det er jeg selvfølgelig også selv, men alligevel. IGEN var der ekstraordinær aktivitet på insta over min blomkålsret i går aftes. Det er så dejligt, når jeg rammer noget, I er så glade for. Tak for al jeres respons. Mere blomkål til alle! Tænk, hvis jeg nu er en blomkålsdronning?!?

Nå, men jeg lavede denne kinesiske version af verdens lækreste blomkål i går aftes som tilbehør til de her grillede spyd med svinekød, som faktisk bare var denne opskrift sat på spyd (fordi mine unger synes at alt på spyd smager bedre. Sygt lækkert og man kan faktisk bruge den samme marinade til kød og fisk der skal grilles. Man kan også spise dem som de er, måske med en snasket mayonnaise dip rørt med noget chilisovs af en art.

Verdens lækreste kinesiske blomkål

Antal: 4 pers. som tilbehør

1 stort blomkål
½ dl oyster sauce
3 spsk soja
2 spsk sesamolie
2 spsk sesamfrø
1 tsk chiliflager
1 fed hvidløg, presset eller revet
2 spsk neutral olie, fx peanutolie

Sæt blomkålen med stokken nedad på et skærebræt og skær den i tykke skiver på 1½-2 cm. Rør alle de øvrige ingredienser sammen til en tyk marinade. Tag cirka en tredjedel af marinaden og hæld i bunden af et fad (jeg kom bagepapir i, så det er nemmere at gøre rent). Fordel det ud og læg blomkålen i ét lag oven på marinaden. Pensl resten af marinaden på toppen af blomkålen og steg det i ovnen i 25 min. ved 200 gr (jeg bruger varmluft).  Plim, så er det færdigt. Og der bliver altid spist op, så lad være med kun at lave et halvt hoved.

6 Comments

Post A Comment

  • Nanna Freving
    Posted at 15:35h, 22 september Svar

    Det ser godt nok utrolig lækkert ud!! 🙂

  • Chrissy Kristensen
    Posted at 16:09h, 27 august Svar

    Tak Mira. Det skal prøves 🙂

  • Jens Sejer Johansen
    Posted at 09:43h, 27 august Svar

    Hej Mira-

    Jeg tror du mangler et “k” i overskriften: “Verdens lækreste blomål II – i kinesisk version” 🙂

    mvh
    -Jens

    • Mira Arkin
      Posted at 09:49h, 27 august Svar

      Åh, tak Jens 🙂

  • Chrissy Kristensen
    Posted at 22:30h, 26 august Svar

    Jeg kender ikke oyster sauce og vil gerne lave de her imorgen. Kan man mon erstatte med fiskesauce?

    • Mira Arkin
      Posted at 09:51h, 27 august Svar

      Hej Chrissy,
      Det kan også hedde østerssauce og en ret almindelig ingrediens i det asiatiske køkken. Du kan få det i de fleste supermarkeder. Jeg ved at fx. Santa Maria og Blue Dragon laver oystersauce, som kan fås i fx. Føtex og Brugsen. Du vil ikke få det samme resultat med fiskesauce.
      KH Mira