Varm Mont d’Or med hvidløg og timian
Foto: Line Klein
Vi plejer at mæske os i Mont d’Or osten i julen, men man skal lige huske på, at sæsonosten fra Jura regionen i Frankrig, også kan fås nu efter jul. Nogle gange fås den helt indtil foråret begynder. Man kan sagtens bare spise den som den er, men franskmændene har tradition for at varme den, så den bliver helt flydende og absurd sexet og cremet.
Drik helst tør hvidvin til, så ostens fine aromaer kan få lov at træde frem. Det er SÅ lækkert!
Varm Mont d’Or med hvidløg og timian
1 Vacherin Mont d’Or ost
1 fed hvidløg
et par kviste timian
½ dl tør hvidvin
Skær slidser i osten med en skarp kniv. Skær hvidløg i tynde skiver og flå bladene af timian. Prop hvidløg og timian i slidserne og hæld vinen over. Tjek at træet omkring osten er samlet med klips (det er de normalt). Pak osten tæt ind i sølvpapir, men undlad at dække toppen til. Dette er for at undgå at osten løber ud af bunden, når den smelter. Det kan ikke undgås at den lækker lidt, men så bliver det fanget af folien. Bag osten i 20-30 min ved 190 gr. Serveres med brød.
No Comments