Varm hvid chokolade med whisky og saltkaramel
I dag får I min opskrift på tyk, varm hvid chokolade med et skud single malt whisky og nasty saltkaramel.
Talisker 10 års whisky har en meget subtil røgsmag og en let salthed over sig – måske fra nærheden til det salte hav ved barske og blæsende Isle of Skye. Det er stadig en let og elegant whisky og i øvrigt et godt sted at starte, hvis du ikke er vant til at drikke de ædle skotske dråber. Og selv om du måske ikke lige befinder dig i koldt og vådt blæsevejr på Isle of Skye, smager den ret så godt alligevel…
Varm hvid chokolade med whisky og saltkaramel
Til 4 pers.
Varm hvid chokolade
8 dl mælk
150 g hvid chokolade
12 cl whisky
Saltkaramel
100 g sukker
50 g smør
1 dl piskefløde
1½ tsk flagesalt
Desuden: 1½ dl piskefløde
Smelt langsomt sukkeret i en gryde. Lad det karamellisere, men pas på det ikke brænder på. Tilsæt så smørret og lad det smelte sammen med karamellen. Kom tilsidst fløde og salt i og lad det boble et par minutter, til saltet er opløst. Hold karamellen lun. Du kan lave den i forvejen og lune den, når den skal bruges (behøver jeg at sige, at den også smager sindssygt godt på fx. is eller æblekage?).
Pisk fløden til skum.
Til varm chokolade varmes mælken op til kogepunktet. Hak chokoladen fint og kom den i den varme mælk sammen med whisky. Sluk for varmen og rør rundt, til al chokoladen er smeltet. Hæld den varme chokolade i krus og top med flødeskum og saltkaramel og evt. lidt ekstra hvid chokolade.
No Comments