Umbrien: frokost på Ristorante del Mercato i Spoleto
Lige nu sidder jeg i et lille tekøkken i vores lejlighed i Rom. Men der var lige endnu et indlæg fra besøget i Spoleto, jeg ville dele med jer.
Den sidste dag i Spoleto trissede vi igen ned til duomoen ad den lange smukke trappe. Vi havde kirken og pladsen foran helt for os selv. Det var noget helt andet end her i midten af Rom, hvor der simpelthen er så mange (alt for mange) mennesker i den historiske bymidte. Men her i Spoleto var der næsten ingen mennesker. Dels fordi det er tidligt på sæsonen, men også pga. de voldsomme jordskælv, som rystede området sidste år. Blandt andet i Norcia en halv time der fra, og i Amatrice (som nærmest blev jævnet med jorden) en time der fra. Det havde jeg så ikke lige tænkt på, da jeg bestilte turen, men der skete heldigvis ingenting, mens vi var der.
Nå, men domkirken i Spoleto er i den grad et besøg værd. Der er de smukkeste fresker af renaissancekunstneren Philippo Lippi, som jeg var meget betaget af.
Efter besøget i duomen gik vi over til Piazza Mercato for at spise frokost på Ristorante del Mercato. Først lidt bobler – rosé lavet på den umbriske drue sagrantino.
Jeg spiste lækkert æg friteret i en sprød dej. Der var også jordskokkepuré og lidt trøffelpasta. Mega lækkert. Hey, og vi sad udenfor!
Peter fik strangozzi spoletana til forret – den tykke umbriske pasta med tomatsovs med en smule chili og persille. Det har de på alle Spoletos restauranter.
Jeg spiste deeeejlig tynd spaghetti med små stykker havbars og brødkrummer (fordi der er en regel i Italien om aldrig at servere ost på pastaretter med fisk – eller måske endda på noget som helst med fisk). Man kan lige ane Peters to tykke salsiccie, som han fik til hovedret sammen med en utroligt lækker bagt kartoffel (vi har spist SÅ gode kartofler i Umbrien. Jeg ved ikke hvad der er med dem, men de smager, som om de er kogt i fond. Også dem, jeg selv lavede, som jeg ved ikke var kogt i andet end vand med salt. Utroligt meget smag i dem. Jeg spiste en sort der hedder Jodi, som jeg har var pjattet med. Altså hjemme i vores eget køkken).
Det var klart det bedste sted, vi spiste, mens vi var i Spoleto. Vi fik også frokost en dag på et prosciuttaria, hvor de serverede forskellige lokale oste og charcuteri. Det var også godt, men det hele var lige lidt mere lækkert på Ristorante del Mercato. Og selv om der var 15-18 grader, var det lækkert at sidde ude i solen. Nu er det blevet over 20 grader, så det er ren (dansk) sommer hernede.
Og så vil jeg lige huske at anbefale et besøg til de smukke vandfald ved Marmore, hvis man er i nærheden. De er menneskeskabte og helt fantastisk flotte! Vi var der dagen før frokosten og jeg synes bare, I bør se dem, hvis I kommer til Umbrien.
No Comments