Trøstemad: Kyllingesuppe med pasta og grønt

Trøstemad: Kyllingesuppe med pasta og grønt

_1040740s

Jeg havde den dejligste lørdag, hvor ungerne blev passet og vi var ude og få drinks på Lidkoeb, spiste middag på Carne Famo og var til fest hos min gamle ven, som blev 40. Så fedt med en partylørdag. Men så vågnede jeg næste dag og var syg. Ikke hovedet-ned-i-toilettet-jeg-drikker-aldrig-igen syg, men forkølet med sælhoste og snot.

Straks begynder jeg at tænke på hønsekødssuppe – eller Jewish penicillin, som det også kaldes. Enhver jødisk mor med respekt for sig selv whipper altid lige en chicken soup op, når nogen er syge. Nu var det så mig der var syg, så der var ikke lige nogen, der whippede nogen supper op til mig. Men det er ikke længe siden, jeg lavede denne trøstende dejlige kyllingesuppe med masser af fyld (ellers gider Peter ikke klare supper – der skal MASSER af fyld i). Gid jeg havde noget af den suppe nu!

Cirka hver anden gang, jeg har stegt en kylling, koger jeg fond af skroget (de andre gange er det kun fordi jeg ikke har tid). Så deler jeg fonden i 2 eller 3 portioner og fryser dem til en anden god gang. Det er altid godt at gøre. Denne suppe er dog lavet med en hel kylling fra starten. Men kyllingen kan strækkes over to måltider, for jeg behøver ikke al kødet til suppen. Så jeg stegte kyllingen normalt i ovnen. Så skar jeg brysterne fra til et andet måltid og plukkede kødet af resten. Skroget smider jeg så i en gryde med et enkelt løg (ikke alt muligt andet – jeg kan bedst lide at suppen mest af alt smager af kylling) og koger fond af det i 1½ time. Suppen sigtes og så har jeg basen til en god kyllingesuppe. Fyldet blev så hvad jeg ellers havde i køkkenet – denne gang holdt i grønne farver.

_1040731s

Kyllingesuppe med pasta og grønt

4 pers.

1 kylling
1 løg
vand
200 g tagliatelle (jeg brugte tørret tagliatelle lavet med æg)
150 g grønne bønner
1 bundt forårsløg
200 g frosne ærter
150 kål (jeg brugte savoy)
salt og peber
1 håndfuld frisk estragon

Krydr kyllingen med salt og steg den i ovnen i 50 min ved 200 gr. Lad den køle tilpas meget af til du kan pille kødet af den. Skær bryststykkerne af og gem til noget andet (fx en nudelsalat eller sandwich). Du kan sagtens stege kyllingen og bruge brystkødet dagen før). Pil resten af kødet af kyllingen og gem. Kom skroget i en gryde sammen med et løg i kvarte (jeg lader skindet sidde på – det giver en fin farve). Dæk med vand – ca. 2½ liter – og lad det simre i 1½ time med låget halvt på.. Sigt suppen og kassér skrog og løg. Kom suppen tilbage i en ren gryde. Smag til med salt.

Kom pastaen i. Hvis du bruger ægpasta, som jeg, skal den ikke koge ret længe. Del bønnerne i mindre stykker og kom dem i suppen lige efter pastaen (eller efter 5 min, hvis du bruger pasta uden æg). Snit forårsløgene og kålen. Kom plukket kyllingekød i suppen sammen med de frosne ærter og kål. Til allersidst krydres suppen med peber (og evt. mere salt) og forårsløg og hakket estragon kommes i.

4 Comments

Post A Comment

 • Marianne
  Posted at 18:39h, 23 november Svar

  Den suppe ser da bare for lækker ud!
  Den må jeg snart lave – tak for opskrift 🙂

  • Mira Arkin
   Posted at 09:53h, 24 november Svar

   Mange tak, Marianne!

 • Sandra
  Posted at 08:35h, 16 november Svar

  Lækkert… Hvilken ægpasta bruger du`?

  • Mira Arkin
   Posted at 08:48h, 16 november Svar

   Plejer at bruge De Ceccho?