Tostadas med tequila-tun ceviche og guacamole
Sommervejr – så får jeg lyst til spicy mad. Her er en super lækker hapseret med ceviche af tun på sprøde tortilla chips. Og i morgen kommer en opskrift på en funky margarita med ingefær og ananas…
Tostadas med tequila-tun ceviche og guacamole
Hapsere til 4-6 personer
Ceviche
200 g rå tun af sushikvalitet
½ rødløg
¼ rød peberfrugt
1/5 kinaradise
1 chili
saft af ½ lime
10 ml tequila
salt
Skær tunen i små tern og kom i en skål. Snit løg, peberfrugt og radise i meget tynde strimler. Hak chilien eller skær den i skiver. Vend tun sammen med grøntsager, chili, limejuice og tequila. Smag til med lidt salt.
Guacamole
3 modne avocado
saft af ½ lime
½ rødløg
½ tomat
½ fed hvidløg
¼ tsk stødt spidskommen
¼ tsk stødt koriander
salt
Skrab kødet ud af avocadoerne med en ske. Dryp limesaft over og mos det sammen med en gaffel. Hak løg og tomat meget fint og kom i guacamolen sammen med knust hvidløg, spidskommen og koriander. Smag til med salt.
Tilbehør: 1 pose nachos
Server nachos med guacamole og top med tunceviche.
Tip: Du kan også bruge andre slags fisk end tun, f.eks. laks, torsk eller sej.
No Comments