Torvehallerne på budget – 3 retter for kr. 250

Torvehallerne på budget – 3 retter for kr. 250

PicMonkey Collage

Torvehallerne i København gav mig en udfordring: lav mad til 4 personer for 250 kroners indkøb i Torvehallerne. Den sprang jeg på og der kom faktisk en 3-retters menu ud af det. 

Jeg bruger Torvehallerne rigtig meget. Det er her, jeg kommer efter specialiteter og når jeg skal bruge smukke grøntsager, som lige kan lidt ekstra end dem fra supermarkedet. Og det skal jeg ofte, når jeg laver foodstyling, så jeg er i Torvehallerne mindst en gang om ugen. Derfor følte jeg mig også på hjemmebane, da jeg skulle købe ind til denne udfordring. Og jeg synes faktisk jeg fik vildt meget ud af pengene. Jeg vendte hver en krone og tænkte mig godt om – og i alle Torvehallernes stader var folk simpelthen så søde til at hjælpe mig – også selv om jeg kun skulle have 15 gram af noget!

Menuen blev:

Crostini med dansk ricotta, citron og spinat


Penne med tomat, sobrasada og hvidløgscrunch


Ymersorbet med hibiscus

 

Se opskrifterne nedenfor.

_1320033s
Jeg kunne ikke stå for det smukke bundt helt frisk spinat og citronerne med fine blade på. Spinaten blev mit udgangspunkt i menuen.

_1320041s

Crostini med dansk ricotta, citron og spinat
2/3 flutes (Brioche Dorée) – resten bruges til pastaretten
1 fed hvidløg (Solfrugt)
1 bøtte jersey ricotta fra La Treccia (Norcino)
1 stilkene fra bundt spinat (Torvehallernes Frugt & Grønt) – resten bruges til pastaretten
citronsaft (Torvehallernes Frugt & Grønt)
Desuden: olivenolie, salt og peber

Skær brødet i skiver og rist dem 8 min i ovnen ved 180 gr. Halver hvidløgsfedet og gnid hver brødskive på den ene side med det. Smør med ricotta.
Snit stilkene fra spinaten og svits dem kort i olivenolie. Smag til med citronsaft, salt og peber og fordel stilkene over ricottaen.

_1320052s

Penne med tomat, sobrasada og hvidløgscrunch
I Syditalien, hvor man historisk har været fattigere end i det nordlige Italien, er der tradition for at bruge brødkrummer over pastaen i stedet for den dyre parmesan. Det trick brugte jeg, så jeg kunne spare pengene til en dessert i stedet.

resten af flute (Brioche Dorée)
2 fed hvidløg (Solfrugt)
400 g penne (Norcino)
200 g sobrasada (Deli del Toro)
500 g tomater (Solfrugt)
resten af spinaten (Torvehallernes Frugt & Grønt)
Desuden: olivenolie, salt og peber

Riv eller blend brødet til grov rasp. Steg det sprød i en pande med olivenolie og et fed knust hvidløg.

Kog pastaen al dente i godt med saltet vand. Steg sobrasadaen (som er en smørbar, krydret spansk pølse) til den smelter og tilsæt et fed hakket hvidløg og tomater i tern. Vend det rundt, så sobrasadaen smelter ud i sovsen og lad det simre i 5 min. Tilsæt så spinatbladene og lad dem boble med til de falder sammen.
Gem lidt af pastavandet, før du sigter vandet fra. Vend pasta med sovsen og brug lidt pastavand til at løsne op i det. Server med drys af hvidløgscrunch.

_1320067s

Ymersorbet med hibiscus
Sørme om der ikke også blev plads til en lille dessert. Jeg købte Arla Unikas lækre tykke ymer og så havde jeg 12 sølle kroner tilbage. Dem tog jeg med mig over til krydderihandlen ASA og spurgte dem, hvad man kunne få for 12 kr. Det kom der 15 g tørret hibiscusblomst ud af. Blomsterne giver en smuk pink farve til isen og smager samtidigt syrligt.

15 g tørrede hibiscusblomster (ASA)
revet skal af 1 citron (Torvehallernes Frugt & Grønt)
700 g ymer (Arla Unika
Desuden:
150 g sukker og 1 dl vand

Kog vand og sukker sammen til en lage og hæld det over de tørrede hibiscus. Lad det trække i mindst 30 min og sigt væden fra blomsterne. Hak de opblødte blomster og bland lage, blomster og revet citronskal sammen med ymer. Kør det til is i en ismaskine og frys færdig i en form i fryseren.

No Comments

Post A Comment