Torskefilet med rødbede, peberrod og bacon
Onsdag morgen fik jeg endnu to dejlige kasser med lækkerhed fra Skagenfood. Fisken i denne uge var de flotteste to stykker torskefilet – en udskæring, der kaldes filet royal, fordi det er de tykkeste, mest regulære stykker af store torsk. Udover torsken var der også den sædvanlige danske laks, som vi spiste i går med en lækker pastaret.
Der var også en stor kasse økologisk frugt og grønt og ud fra udvalget i kassen og hvad jeg ellers havde i køleskabet, tilrettelagde jeg, hvordan torsken skulle serveres. Samme aften havde vi inviteret et vennepar på Spis&Skrid – altså tidlig middag med ungerne, hvor vi får set hinanden over et måltid, men hvor man tager hjem tidligt, så man kan have styr på sine unger og passe puttetid nogenlunde.
Kombinationen af torsk, rødbede, bacon og noget stærkt som peberrod er vel egentlig ret klassisk. Og det kan jeg godt forstå. Det fungerer virkelig godt. Den bacon jeg havde i forvejen, var det sidste af det lækre stykke Duroc bacon, jeg fik af en veninde. Alt hvad der kommer fra en Durocgris smager vidunderligt!
Torskefilet med rødebede, peberrod og bacon
4-5 personer
2 medium rødbeder
1 lille stykke peberrod
saft af ½ citron
olivenolie
1 lille håndfuld persille
salt og sort peber
600 g filet royal af torsk (altså det tykke, pæne stykke)
150 g bacon i tern
2 spsk kapers
1. Start med at koge rødbederne, så de stadig har lidt bid. Vask dem og kom dem i en gryde med saltet vand. De skal koge 15-20 min. Lad dem køle af og smut skallen af. Skær rødbederne i små tern og kom i en skål. Riv omtrent 1 spsk peberrod i og vend med citronsaft og 1 spsk olivenolie. Smag til med salt og peber og drys til sidst med grofthakket persille.
2. Varm ovnen op til 170 gr. Kom lidt olie i bunden af et ovnfast fad, som du også vil servere fisken i. Læg fisken på olien og krydr med salt og peber. Bag fisken i 10-12 min eller til den akkurat ikke er gennemsigtig længere.
3. Steg imens baconen sprød i en tør pande. Når fisken er færdig toppes den med rødbedesalaten, bacontern (jeg hældte også baconfedtet over – uha!) og drys med kapers.
Jeg lavede en stor salat af friske, sprøde babyspinatblade med tomater og feta og nogle ovnristede pastinakker og kartofler til. De ikke-gravide voksne drak en Kees Kieren Spätlese Feinherb Graacher Himmelreich Riesling , som jeg var ret misundelig over. Dens sødme matchede perfekt den røgede salthed fra baconen og skarpheden fra peberrod.
Ida
Posted at 16:24h, 19 novemberJeg er i fuld gang med at prøve retten for første gang, glæder mig meget til at smage.
Jeg har valgt at blande kapers i rødbedesalaten og desuden tilsætte et lækkert syrligt madæble fra haven.
Og så serverer jeg a la brændende kærlighed med kartoffelmos 😊
Mira Arkin
Posted at 19:11h, 19 novemberDet lyder vildt lækkert!
Jesper
Posted at 23:00h, 23 februarDet var super lækkert, spis og skrid et et fantastisk koncept!
Kram fra Max, Trille og Jesper
Mira Arkin
Posted at 12:31h, 24 februarSelv tak, Jesper!
maria
Posted at 12:33h, 21 februarHej Mira
Sikke en lækker ret. Hvor køber man det gode bacon henne?
Og hvilken feta bruger du? Synes det er svært at finde en god feta.
Med venlig hilsen
Maria
Mira Arkin
Posted at 13:12h, 23 februarHej Maria
Det er ikke noget, man kan købe i almindelige butikker. Mine forældre har fundet en gårdbutik nær dem i Nordjylland, der laver bacon af Duroc grise. Lige det her var noget, min veninde får fra Danish Crown, som vist laver noget, som kun kommer ud til restauranter.
Mht feta, så bruger jeg bare sådan en almindelig græsk en fra supermarkedet. Sådan en man køber i en skive, der er pakket ind i plastik. Den smager ok, den er lavet af fåremælk og komælk.