Tonys Vesterbro

Tonys Vesterbro

tonys vesterbro

Det er ikke nogen hemmelighed, at jeg har et softspot for Madklubben restauranterne i København. Det er så god værdi for pengene og jeg kommer på de forskellige restauranter igen og igen, fordi det er hyggeligt og ikke mindst billigt. Da en ny Tony’s åbnede i mit nabolag i efteråret var det derfor dejligt nyt. Faktisk ligger Tonys Vesterbro lige klods op af Madklubben Vesterbro på Vesterbrogade.

Det er et hyggeligt, intimt forlokale og et baglokale med åbent køkken og indretningen er i vanlig Madklubben-stil med lækre stole, hyggelig belysning og afslappet stemning med krukker på bordene hvor man selv tager bestik fra (og hvor der overraskende nok næsten altid er lige præcis det bestik, man har brug for. Lige som i Ikea-samlesæt, hvor der stort set aldrig mangler en skrue. Jeg ved ikke hvordan de gør det. Jeg tror kun jeg én gang har prøvet, at der manglede noget).

Konceptet er som det plejer på de fleste af Madklubbens restauranter – man skal vælge minimum 3 retter og det kan gøres for 200 kr., men det kan også gøres dyrere, alt efter hvilke retter man vælger. Den menu, jeg valgte, var til 200 kr., mens Peters forret havde et tillæg på 25 kr. Men altså 200-225 kr. for maden for det, vi spiste. Det er altså en god pris.

Nu skal I se, hvad det så var, vi spiste:

tonys vesterbro

Jeg startede med en suppe på blåmuslinger (men uden muslinger i – bare fonden) med hvide bønner, grønkål, pancetta og sprøde brødkrummer. Suppen blev hældt over fyldet ved servering, hvilket er ekstra lir man får med oven i hatten for denne pris. Imponerende. Suppen var lækker og mild – man får simpelthen så god en fond ud af muslinger. Lækkert og rustikt med bønner, kål og sprødt brød. Rigtig italiensk fattigmandskost.

Peter var nærmest erotisk tiltrukket af sin makaroni. Så tillokkende lød retten, at han valgte pasta til både for- og hovedret. Men det er også svært at sig nej til denne upscale version af mac ‘n’ cheese med guanciale (saltede, lufttørrede svinekæber), mandler, parmesan og pornoagtig lækker sort trøffel. Syndigt som ind i helvede, men det var det hele værd!

Peter havde store kvaler med sit valg af hovedret, da jeg først havde meldt ud, at jeg tog Tony’s meatballs med linguine og tomatsovs. Det er nemlig én af den slags retter, der ligesom f.eks. burgeren på en cafémenu, fucker de andres oprindelige valg op. Hvis først én ved bordet bestiller burgeren (eller meatballs), så er de andre også næsten nødt til det, for ellers ved man, at man kommer til at sidde og kigge længselsfuldt efter den andens ret, mens man sidder og prikker til sin i øvrigt fornuftige salat, sandwich eller hvad man nu har bestilt. Derfor endte Peter også med at bestille meatballs. Og det var han glad for.

Tre store meatballs i en tomatsovs med masser af dybde, som helt klart har fået lov at stå og simre. En ikke grotesk portion pasta (så man kunne gå bagefter) og så meget parmesan, at man ikke sad og manglede ekstra, men uden at det var for meget. Jeg havde nok kogt pastaen et minut mindre, men udover det var det en himmelsk ret.

Til dessert fik Peter en blød panna cotta med hvid chokolade, lakrids og kiresbær. Jeg foretrækker panna cotta der ikke helt selv kan stå uden form, for det bliver hurtigt for meget husblas, og lige præcis den type panna cotta var det her. En lidt fedmefuld (mægtig, som de kalder det i Peters norske familie) dessert, der smagte utroligt meget af fløde (på den gode måde) og som der derfor skal serveres en lille portion af, og det blev der også, så det var helt fint.

Jeg fik citron gelato, som var utroligt cremet og lækker i konsistens med ikke et spor af en iskrystal i. Den kom med sprøde chokoladekrummer og marengs, der var farvet med rødbedesaft og havde en funky farve deraf.

Og så nappede vi lige due espressi og gik i biografen.

Tony’s Vesterbro
Vesterbrogade  64
1620 København V

8 Comments

Post A Comment

 • Martin Olsen
  Posted at 21:42h, 08 februar Svar

  Virkelige skod sted! Mig min kæreste var ude og spise på tonys fredag den 9/2, og har virkelig aldrig været så utilfreds! Er normalt ikke svær at tilfreds stille skal dog lige siges. Efter en meget lille hurtig forret, venter vi næsten 40 min på hovedretten, da den så kommer er minimum 150 gram ud af 350 fedt! Der følger Selvfølgelig også kartoffelmos med i en mellem stor skål til bøffen, da jeg tager låget af, for at tage det over på min tallerken, tror jeg næsten det en joke! Der er ihvertfald ikke 3 spiseskeer mos! Sidst når vi beder om regningen, får vi en andens regning på 1100 kr, vi siger det til tjeneren, og han kommer straks med en ny, da vi kigger på den, så vi der var for meget vin og cola på, først 3 gang får vi den rette… Bortset fra alt det bøvl var det ok maden ikke tip top men ok. Men bestemt ikke noget jeg vil anbefale, og sætter aldrig mine ben der igen

 • Maria Nilsson
  Posted at 21:12h, 20 december Svar

  Hej Mira,
  Rigtig god anmeldelse. Jeg har ikke prøvet nogle af Madlkubberne endnu men har overvejet det i lang tid. Og efter at have læst om jeres besøg, må jeg altså til at tage mig sammen og få bestilt et bord. Det er også nogle rigtig fine billeder du har taget, man kan virkelig se hvor lækker deres mad er, yum yum.

  Maria

 • Kristian Pedersen
  Posted at 12:11h, 14 december Svar

  Hej Mira
  Spændende anmeldelse. Retterne ser pænt store ud, er det sandt? Jeg synes ikke rigtig du kommer med en samlet vurdering, men læser din artikel, som om du er tilfreds men heller ikke mere, er det forkert?
  Vh Kristian

  • Mira Arkin
   Posted at 15:53h, 15 december Svar

   Retterne er faktisk ikke store, men lige tilpas i forhold til at man skal spise 3. Og jeg er mere end bare lige tilfreds. Det er skide godt til pengene!

 • Brian Haagh
  Posted at 10:31h, 14 december Svar

  Hej Mira,
  Super anmeldelse 🙂 nu ved jeg hvor jeg skal spise næste gang :o)

  God weekend & Glædelig Jul!

  /Brian

 • Camilla S
  Posted at 20:25h, 13 december Svar

  Jeg har engang arbejdet på Madklubben Steak og kan godt afsløre “mysteriet” med krukkerne – vi fylder dem simpelthen ifølge aftenens reserveringer hvor vi jo kan se hvor mange der kommer til de forskellige borde og så har vi krukker med forskelligt antal bestik i stående klar til walk-ins så de også får det rette antal bestik….mystery solved:-)

 • Anders Damm
  Posted at 13:56h, 12 december Svar

  Ser hyggeligt, rustikt og stemningsfyldt ud! 🙂

  • Mira Arkin
   Posted at 14:09h, 12 december Svar

   Ja, de kan et og andet med indretning. Skal prøve Frankie’s i morgen – der er lavet om på konceptet.