Tomatsmør
Det vælter med smukke tomater ude på min terrasse lige nu. Vi spiser tomater hver dag for tiden.
Og tomater kan jo bruges i et utal af opskrifter. I dag får i min opskrift på lækkert tomatsmør, som man kan bruge både som appetizer på grillet eller ristet brød, evt. med lidt charcuteri til. Eller oven på en bøf eller et stykke fisk. Eller i en bagt kartoffel eller til nye kartofler. Eller til hummer – tomat og smør er meeega lækkert til hummer. Eller vendt med lidt pasta. Der er så mange lækre muligheder.
Jeg har haft utroligt travlt her efter sommerferien. Det er jo dejligt, at der er gang i den, men også lidt en kold tyrker at komme tilbage til efter sommerferie i 3 uger. Pludselig er der gået utroligt lang tid, siden sidste blogindlæg! Jeg håber, I vil bære over med mig…
Heldigvis havde vi noget ekstra ferie, der skulle bruges, så vi smutter faktisk til Frankrig snart for at se til huset i Tourrettes-sur-Loup, hvor vi ikke har været i hele to år! Følg med over på insta, hvor jeg nok kommer til at poste mest, mens vi er dernede…
Jeg er godt nok lidt presset over at skulle rejse fra mine tomater (det gik jo ikke så godt sidst, hvis I så mig næsten græde på insta over deres sølle tilstand, da jeg kom hjem fra Jylland – waaaah!), men jeg håber vandingsanlægget ikke kokser denne gang. Og så glæder jeg mig selvfølgelig også vildt til at købe smukke tomater hos Madame Dreadlock på markedet i Vence.
Tomatsmør
250 g tomater
4 fed hvidløg
1 spsk olivenolie
200 g blødt smør
3-4 kviste citrontimian
½ tsk piment d’espelette
salt og sort peber
- Halvér tomaterne og læg i et ovnfast fad sammen med hvidløgsfed. Vend med olien og krydr med salt og peber og bag i 20 min. ved 180°C. Lad det køle af.
- Pil hvidløgene ud af skallen og hak det hele groft. Bland med smør, bladene fra citrontimian og piment d’espelette. Smag til med salt og peber og opbevar køligt til det skal bruges.
Aas
Posted at 06:07h, 09 septemberUnge metode….
KirstenLN
Posted at 10:26h, 01 septemberUhm, det lyder lækkert. Tur til Frankrig inkl. indkøb på marked lyder endnu bedre. God tur!