Tomatsalat med fennikel

Tomatsalat med fennikel

 

tomatsalat

Det lyder som om, jeg har valgt at være det helt rigtige sted på det helt rigtige tidspunkt. Mens det tilsyneladende pisser ned i hele resten af Europa, så skinner solen på os her i Sydfrankrig.

Jeg nyder en stille dag i huset i dag. I går tonsede vi rundt i Cannes på en stor shoppingtur, som varede hele dagen. Min veninde og hendes kæreste er på besøg, og vi havde stor succes ved udsalget i Cannes (jeg købte 3 par meget højhælede stiletter, som jeg glæder mig til at vise mig frem i). Drengene udviste ufattelig tålmodighed.

De lune aftener bliver der grillet en masse, og jeg har et utroligt behov for at spise tomater hele tiden. Sikkert fordi de smager så fantastisk lige nu, hvor de er modne og har en intens, sød smag af sol og varme – præcis som tomater skal være. Som tilbehør til en grillet svinekam med pancetta og rosmarin (opskrift kommer senere) serverede jeg denne hurtige, friske salat af tomat og fennikel. Jeg lavede den en time inden den skulle spises, så den fintsnittede, ultrasprøde fennikel kunne nå at marinere i tomatsaft og dressing.

tomatsalat

 

Tomatsalat med fennikel

700 g modne tomater
1 stor fennikel
1 håndfuld estragonblade
3 spsk god olivenolie
2 spsk hvid balsamicoeddike
½ tsk sukker
salt og sort peber

1 Skær tomaterne i skiver og kom i et fad. Skær altid tomater så du har stilken i midten – på den måde holder skiverne sig fint sammen uden at kernerne splatter ud over det hele.

2 Halver fenniklen og skær den i meget tynde strimler. Brug gerne et mandolinjern. Hak estragonen groft og bland kom den over tomaterne sammen med fenniklen.

3 Dryp olie og eddike over, drys med sukker, et godt knips salt og friskkværnet peber. Vend salaten sammen og lad den trække lidt, før den spises.

 

Tip

Kom aldrig tomater i køleskabet – det kan de ikke lide. Tomater smager i øvrigt bedst ved stuetemperatur. Spis hele salaten op – tomaterne bliver kedelige af en nat i køleskabet.

2 Comments

Post A Comment

 • Sanne
  Posted at 21:28h, 26 juli Svar

  Um, Skøn inspiration og gode opskrifter og tips. Takker mange gange for et indblik i en fin blog. ;o)

  • Mira Arkin
   Posted at 14:42h, 30 juli Svar

   Tak tak 🙂 Det er altid dejligt at få ros!