Tomatsalat med fennikel, citron og feta

Tomatsalat med fennikel, citron og feta

Den sidste aften i huset i Tourrettes, lavede jeg en smuk stor tomatsalat af en kæmpestor gul bøftomat fra Madame Dreadlock (hende på Place du Grand Jardin i Vence) og de sidste blommetomater, der var tilbage. Sammen med lidt fintsnittet fennikel, feta og masser af citronsaft fra Madame Dreadlocks fremragende citronter var det en eminent salat, som vi spiste sammen med grillede pølser – de lokale peruginas med hvidløg og vin og klassiske chipolatas. Et perfekt sommermåltid med hilsner til både Frankrig, Italien og Grækenland.

Tomatsalat med fennikel, citron og feta

Til 4 pers.

750 g blandede tomater – modne og kødfulde
1 lille fennikel eller en halv stor
150 g fårefeta
en god sjat olivenolie
saft af ½ citron
salt og sort peber
1 lille håndfuld basilikum – jeg har brugt græsk mini-basilikum

Skær tomaterne i grove stykker og kom i et stort flot fad. Skær fenniklen i tynde skiver på tværs. Så tynde som muligt, så er fenniklen mest delikat. Drys den over tomaterne. Smuldr fetaen henover (jeg smuldrer altid – jeg hader tern). Dryp med en god sjat olivenolie og citronsaften og krydr med salt og peber. Pynt med basilikum. Du kan også bruge toppen fra fenniklen (hvis de sidder på), dild eller bronzefennikel, estragaon eller hvad du nu kan lide.

2 Comments

Post A Comment

  • Pernille Edrén
    Posted at 01:58h, 01 november Svar

    Charlotte Høgh, hvorfor scrolle du så ikke bare videre, i stedet for at fremstå som en ondskabsfuld og bitter kvinde. Det klæder dig absolut ikke

  • Charlotte Høgh
    Posted at 19:56h, 11 august Svar

    Vildt ordinær opskrift – de er der intet spændende i, tværtimod noget man kan læse i ethvert til alle tider dameblad.