Tomatsalat med bagt aubergine og feta

Tomatsalat med bagt aubergine og feta

I aften skal der gang i grillen hos os. Jeg har allerede været i gang til en frokost for et par uger siden, hvor vi grillede burgere, men det har været for koldt om aftenen. Men NU kører vi! Vi spiste også udenfor i går, hvor jeg lavede denne dejlige tomatsalat med bagte auberginer og en masse feta på. Den spiste vi til græsk krydrede hakkebøffer.

Jeg elsker de her retter med græsk/mellemøstlige noter. Tomater, auberigne, salt cremet feta. Mynte og persille. Det smager af varme sommerdage. Og det passer virkelig godt som tilbehør til grillet kød eller fisk eller som en salathovedret, evt. sammen med pitabrød og tyk græsk yoghurt.

Du kan sagtens supplere eller udskifte auberginerne med courgetter eller måske tilføje gul eller rød peberfrugt, mens du bager auberginerne. Jeg brugte en blanding af forskellige tomater, så min salat blev ekstra farverig med både gule, orange og røde tomater. Og både cherrytomater og almindelige tomater.

Tomatsalat med bagt aubergine og feta

Til 3-4 pers. som tilbehør

1 stor eller 2 små auberginer
4-5 spsk olivenolie + ekstra til servering
salt og sort peber
300 g tomater
200 g feta
1 sommerløg eller et lille rødløg
saft af ½ citron
1 håndfuld mynte og bredbladet persille

  1. Skær auberginen i grove tern og kom dem i et ovnfast fad. Vend dem med 4-5 spsk olivenolie og krydr med salt og sort peber. Bag auberginerne ved 200ºC i 20-30 min.
  2. Skær tomater i grove stykker – hvis du bruger cherrytomater skal de halveres. Kom dem i et fad sammen med de bagte auberinger. Skær feta i grove terne og kom oven på. Skær løg i tynde strimler og kom over. Klem citronsaft over salaten og dryp med lidt ekstra olievenolie. Krydr med lidt salt og peber. Hak krydderurterne groft og drys dem på til sidst.
5 Comments

Post A Comment

  • Poul Olesen
    Posted at 21:14h, 11 juni Svar

    Hej Mira

    Super god opskrift. Grillede auberginen godt og grundigt i stedet for at bage den.
    Det virkede også. Kunne ikke vente på at auberginen kølede af, men sådan en smule lun tomatsalt var også lækker.

  • Poul Olesen
    Posted at 20:57h, 04 juni Svar

    Når man nu har gang i grillen, kan man så give auberginen en over nakken på grillen??

    • Mira Arkin
      Posted at 22:00h, 04 juni Svar

      Ja sagtens. Så skærer du den bare i tykke skiver i stedet for tern og pensler med olie.

  • Alexandra
    Posted at 17:19h, 17 maj Svar

    Serverede den her til frokost (dog uden fetaen, da dagens indkøber havde glemt den), sammen med din asparges/ Zucchini riccotta servering og en kalvecuvette. Sikke en succes! Tak for alle de gode opskrifter.

    • Mira Arkin
      Posted at 18:39h, 17 maj Svar

      Det var da utroligt dejligt at høre – tusind tak! Dejligt du havde succes ♥️