Tivolikage – opskrift fra Cakenhagen i Tivoli

Tivolikage – opskrift fra Cakenhagen i Tivoli

I morgen, tirsdag, er det Tivolis 174 års fødselsdag. Der sker nok lidt af hvert i haven i den anledning. Én af de ting er, at du kan gøre et godt køb i min ven Torbens fine konditori, Cakenhagen, som åbnede i Tivoli i år. Der er særtilbud på den fine Tivolikage, som Torben her deler sin opskrift med. En Tivolikage og en kop kaffe til 30 kr. Det er et godt køb, for jeg kender Torben og hans kager, og de er ALTID kalorierne værd! Der er selvfølgelig også en masse andre spændende kager i Cakenhagen, hvis du ikke har nok i en Tivolikage…

Tivolikager

12 stk.
af konditor Torben Bang

Mørdej

125 g flormelis
250 g koldt smør
375 g hvedemel
1 stk æggeblomme

Skær smørret i mindre stykker, ælt alle ingredienserne sammen til en ensartet masse. Rul mørdejen ud med en kagerulle. Udstik 12 runde  bunde på ca. 6 cm i diameter. Bag dem ved 180 grader i ca. 8 min. og afkøl.

Marengs

100 g æggehvider (ca. 3 stk)
200 g flormelis

Pisk sukker og æggehvider luftige og stive. Fyld marengsen i en sprøjtepose med en stor glat tyl.  Sprøjt marengsen ud på en bageplade med papir til 12 store runde puder på ca. 6 cm i diameter. Bag ved 60 grader til de er helt tørbagte, ca. 1½-2 timer.

 

Æblekompot

4–5 æbler
100 g sukker
1 knivspids kanel
1 knivspids stødt nellike
Evt. lidt citron

Skræl æblerne og skær dem i mindre stykker, kog æblerne op med sukker og krydderierne, lad det koge så længe at det begynder at blive fast i konsistensen. Smag til med lidt citronsaft og afkøl

Rom creme

50 g æggeblommer
60 g sukker
75 g mørk rom
200 g letpisket flødeskum

Pisk æggeblommer og sukker op til æggesnaps, pisk rom i snapsen, vend den letpiskede flødeskum i.

Til pynt

ribsgelé
piskefløde

Samling og pyntning

Pisk fløden til skum, fyld det i en sprøjtepose med en mellemstørrelse stjernetylle. På mørdej bundene sprøjtes 2-3 runder med  flødeskum. Fyld hullet i flødecirklerne op med æblekompot. Dyp de tørre marengs i romcremen og sæt dem af på en plade med papir. Læg de dyppede marengs oven på flødeskummet. Fyld ribsgeléen i en lille “cornet” (mini sprøjtepose) og sprøjt en fin lille spiral oven på rom-marengsen.

Kagen smager bedst, når marengsen har fået lov til at suge lidt fugt.

2 Comments

Post A Comment

  • Pia
    Posted at 15:33h, 08 oktober Svar

    Hej har lige lavet 1/4 af potionen for at prøve 😁
    Ribsgelen drillede det var ik nemt at få den så tynd som dine og farven er slet i så rød som din, det andet gik okay
    Men kan du hjælpe med hvordan jeg får farven mere rød og i så tynd stråle

    • Mira Arkin
      Posted at 15:50h, 08 oktober Svar

      Hej Pia
      Det er ikke min opskrift, men konditor Torben Bangs. Så jeg kan desværre ikke rigtig hjælpe. Måske har han snydt med lidt rød frugtfarve?