Tivoli åbner i dag

Tivoli åbner i dag

Pantomime

I dag slår Tivoli dørene op for en ny sæson – og for en gangs skyld ligger påsken så sent, at Tivoli kan være med til at fejre den. Der er levende får og lam, påskemarked med alt muligt gejl, besøg af Rasmus Klump og påskeharen og masser af fine påskeblomster.

Jeg var til pressemøde i Tivoli i tirsdags, hvor man fortalte om, hvad der sker af nye ting i haven denne sommer. Det har jeg skrevet en artikel om på Spiseliv, så ikke en masse om det her.

Nimb Brasserie

Tivoli bød pressen på en dejlig frokost i Nimb Brasserie – et dejligt sted, som jeg har været glad for, lige siden de åbnede. Til frokost fik vi en tallerken med lidt forskelligt godt på.
En ordentlig dynge rigtig god røget laks på grillet brød og med en form for creme fraiche ting til.
Det lilla er rødbedesild med fedtegrever og sennep. Jeg er faktisk ikke den store sildefan – det er noget med konsistensen og sødmen, som jeg har det svært med. Jeg smagte dog silden og den var fast i det og frisk i smagen.
Der var også en lille svinekotelet som lå og hvilede på to stykker braisseret porre, der var søde, møre og lækre. Jeg elsker porre!
Og endelig var der helt bagerst en hønsesalat med snuldret hønseskød og ristede champignon. Alt hvad man har behov for til frokost.

Tivoli

Bagefter var der fri leg i Tivoli – altså ikke noget med gratis turpas, men man fik lov til at traske rundt i haven og kigge på alle de forberedelser, der var gang i, inden den offiicielle åbning. Der var mange mennesker, der havde travlt med at få det sidste på plads. Som I måske husker, pissede det ned i tirsdags, men det var faktisk ret hyggeligt at gå rundt i et lukket Tivoli i regnvejr. Der er lagt nyt græs på den store plæne, og en pige var i gang med at sætte store liggestole frem. Meget sommerligt og dejligt, hvis det ikke lige var for regnen. På plænen kan man spise madpakker eller picnickurve, og så er det selvfølgelig her, de store Fredagsrock koncerter foregår.

erik og kriss
Billedet er lånt fra Erik & Kriss’ hjemmeside.

Tivoli har indført opvarmningsbands til fredagsrock. Hovednavnet vælger selv små og relativt ukendte kunstnere, som skal varme op for dem. Og jeg kan fortælle, at Nik & Jay selv har valgt, at deres opvarmning skal varetages af deres norske modpart – Erik og Kriss! Fantastisk.

Madklubben Tivoli

Madklubben Tivoli åbner også dørene i dag, og i tirsdags var de travle folk ved at lægge sidste hånd på den flotte restaurant, som ligger der, hvor Café Ketchup lå før. Husk at læse min Spiseliv artikel for mere info om de nye spisesteder i Tivoli.

For de toilet-interesserede (ja, jeg ved I er derude!), kan jeg oplyse at Tivoli har renoveret de offentlige toiletter under Hereford, så de er blevet utroligt sjove. Husk at tisse i Tivoli!

Tivoli Titanic

Jeg sluttede min Tivoli tour med et besøg i den nye Titanic udstilling i H.C. Andersen Slottet.
Alle får udleveret høretelefoner og en fortælle-guide, som du går rundt og lytter på, mens du følger numrene på billeder og montrer. Der var fokus på både byggeriet af Titanic, folkene bag, selve ulykken hvor skibet sank og særligt de mange menneskeskæbner, forliset gik ud over. Det var faktisk utroligt rørende og jeg fik flere steder tårer i øjnene af historierne. Det bliver så vedkommende, når man hører om de specifikke mennesker, der mistede livet, ser billeder af dem, ser deres vielsesringe, som blev fundet på deres lig og sendt til familen og så videre. En rigtig god udstilling, som jeg varmt kan anbefale til både børn og voksne.

Men et lidt melankolsk hjerte forlod jeg Tivoli, mættet af indtryk.

Hav så en dejlig Tivoli-sommer – Titanic or not!

No Comments

Post A Comment