Til messe for restaurationsbranchen
Henover weekenden har der været stor messe i Bella Centret for restaurationsbranchen. Jeg var ude og tage et kig på, hvad restauranter mon interesserer sig for, når de går til messe.
Messen Tema 2011 henvender sig folk i restaurationsbranchen. Udstillerne handler med alt hvad der er relevant for restaurations- eller kantinedrift, så som tallerkner, glas, bestik, potter og pander, komfurer, køleskabe, knive, proptrækkere, bordpynt, lysestager, frosne grøntsager, oste, kød, bagværk, vin og kager.
De store haller i Bella Centret var inddelt efter emner, så al maden var heldigvis koncentreret ét sted – det var naturligvis her, jeg brugte mest tid (jeg er ikke så interesseret i opbevaringsløsninger for frostvarer…).
Her er nogle billeder, så I kan se, hvad jeg har gået og spist af og kigget på til messen.
Der var virkelig mange smagsprøver. Noget af det godt og spændende, men meget af det var skod-mad til restauranter, der laver skod-mad eller faktisk ikke laver mad, men bare varmer noget op. Den slags produkter er der stor forskel på. F.eks. var der virkelig dejlige kager fra franske Lenôtre (det øverste billede), som er en kæde af luksus konditorier i Frankrig, jeg varmt kan anbefale. De havde heldigvis masser af smagsprøver, og det blev vist lidt pinligt, da jeg jeg havde stået der lidt længe og stort set smagt på alt. Jeg var nødt til pænt at lytte til sælgeren (der talte dansk med en vidunderlig fransk accent) og modtage hans kort, selv om jeg nok ikke køber en palle croissanter lige med det første. Fristende er det dog.
Der var en spændende oste-mand, som importerer kvalitetsoste fra England, Tyskland, Frankrig og Italien. Dejlige smagsprøver.
Og der var marcipan og chokolade.
Og en kok, der lavede chokoladekunst – se hende damen bagved – hun er totalt oppe at køre over konceptet. Måske har kokken en pæn bag?
Italienske grøntsager – gid man dog kunne købe den slags i almindelige butikker.
Noget så eksotisk som polske øko-produkter – tænk er der er firmaer, der specialiserer sig i det. Fedt. De var helt vildt søde og vi fik en god snak om pickles – det er de nemlig gode til i Polen.
Masser af spændende røgvarer – desværre uden smagsprøver.
Nogle af de mere underlødige kageprodukter – det her lignede den slags kager, man køber på tankstationer og 7 Eleven. Det er det sikkert også.
Masser af græske produkter – oliven, yoghurt og pitabrød, man kunne smage.
Og endelige sælgerne af en ny type pommes frites maskine, som tilbereder fritter uden friture, dvs. kun med de 7-8% fedt, der i forvejen er i frosne fritter og den slags. Jeg fik en bakke fritter, som smagte ok og hørte lidt om maskinen – Mom’s, hedder den – som måske vil revolutionere grillbarer – det mente sælgeren i hvert fald.
No Comments