Til kagebord på Fredensborg Store Kro
Lørdag – det var den dag, hvor vejret var så fantastisk – kørte vi en tur til Fredensborg, for jeg var inviteret til kagebord på nyrenoverede Store Kro, der ligger så fint i Slotsgade med udsigt til Fredensborg Slot.
Konditor Mark Hermann står for kagerne her på det fine sted. Ham kender jeg i forvejen fra hans tid på Nimb, hvor han stod bag det vilde kagebord på Nimb Bar.
Kagebordet i lørdags på Store Kro var faktisk endnu vildere! Hvor jeg sidste gang på Nimb (som var for to år siden) syntes Marks kager lignede hinanden for meget i konsistens, havde han givet den ekstra gas her for at få flere forskellige smags- og konsistensudtryk i de smukke og perfekt udførte kager. Alle kager var tilsmagt lige til kanten – både med sødme, syre og salt. Der var tænkt over konsistenser, så bløde moussekager fx havde krokant og andre crunchy detaljer. De små kager var tilpas små og fine til at man kunne spise en hel del af dem (ahem!).
Det meget lange bord var fyldt med fade med alskens kager hele vejen rundt. Og fadene blev hele tiden genfyldt, så alle kunne smage alt. Mark stod selv og var klar til at forklare og hjælpe med at skære de store kager ud, så alt blev ved at se appetitligt ud.
Den øverste kage i billedet er Marks signaturkage med bl.a. chokolade (af mega høj kvalitet – det kunne også smages. Han bruger Original Beans og Amedei i sine kager). Man kan måske lige ane et bånd af passionsgele i kagen. Det var en meget syrlig gelé, som for sig selv var alt for sur, men som sammen med de andre elementer i kagen var det perfekte friskhedsspark. Det er så cool, at Mark tænker i helhedsoplevelse, så han tør gå til kanten med smagene og ingen af kagerne er kedelige.
Den anden store kage for neden er også en chokolademoussekage, men med moccacreme og krokantbund. Ved siden af den en financier. De andre kager er fra kl. 12 en hindbærmoussekage, en mørk chokolade og solbærkage (mums!), en perfekt chokolade macaron og en saftig kokoskage.
Jeg var også ret pjattet med denne fnuglette limekage med kokos. Og Otto lavede den totale sviner ud over dugen med den smukke, intense chokoladekage med nougatin lige bagved. Bagerst er det en lakrids macaron (der var masser af macacons).
Der var også luftige bløde boller med flere slags hjemmelavet syltetøj og en sygeligt god hjemmelavet nutella.
Jeg smugkiggede også lige ind i restauranten, som er så smukt et rum. Kagebordet foregik i en slags havestue ud mod atriumgården.
Otto var vildt dygtigt til at spise kage – vi pacificerede ham med en tablet fuld af Anders And og gik lige da sukker-psykosen trådte ind. Han fik godt nok hevet bladene af en del påskeliljer udenfor. Sorry!
Nå ja, så var der også en bonus iskage med super let kokosmousse, chokolade is og lakridsis. Uhm. Og til allersidst fik vi stukket et glas tyktflydende kold chokolademælk i hånden. Det var lavet med Amedeichokolade og var en rigtig fin afslutning på det helt aldeles overdådige kagebord.
Fredensborg Store Kro laver jævnligt kagearrangementer, som du kan læse mere om her. 26. april og 10. maj er der afternoon tea. Næste store kagebord bliver 8. august, hvor Mark laver klassiske danske kager og desserter. Alle kagearrangementerne koster kr. 249 inkl. te eller kaffe.
No Comments