Til italiensk frokost med Famo hos ambassadørfruen

Til italiensk frokost med Famo hos ambassadørfruen

Inviteret

Nu skal I lige med en tur hjem til den italienske ambassadørs residens. Dvs. der hvor han og hans kone bor – lige ved siden af Amalienborg. Selve ambassaden ligger i Hellerup, men ambassadør Luigi Ferrari (mega sejt navn!) og hans hustru bor her midt i København. Og det var her jeg spiste en lækker frokost, som Famo leverede. De ville nemlig gerne lave lidt reklame for, hvor gode de er til at lave mad ud af huset. De kalder det Famo a Casa.

Som den garvede læser ved, er jeg ikke helt neutral her. Jeg elsker jo Famos restauranter – så meget at det var dem, der lavede maden til vores bryllup forrige år. Derfor vidste jeg på forhånd, at det ville blive en god frokost. Men når man starter med at krydse Amalienborg Slotsplads for at komme hen til sin destination, kan det jo heller ikke gå helt galt. Og det var lige ved vagtskifte, så det var ren idyl og eventyr.

I residensen blev vi budt velkommen af ambassadørfruen, som sidder her. Hun var super smuk og glamourøs. Vi startede i en af de mange store stuer, hvor der var forskellige hapsere – blandt andet den lille sandwich øverst i indlægget med mozzarella og tomat. Dererfter blev vi ført ind i den hyggelige spisestue, hvor Fabbio fra Famo præsenterede maden og konceptet (og fyrede fis og ballade af, som han altid gør). Og så kom de dejlige antipasti.

Hvide asparges med en æggecreme og ristede hvide asparges og kapers over. Helt vildt godt!

Famos salat med pære, fennikel, citron, olivenolie og parmesan er altid god og noget jeg ofte laver selv. Det hele er tyndtskåret, så det er super delikat.

Her er det saltbagt kalvekød med en urtedressing med lidt hakket æg i (og der var vist også en lille ansjos til at krydre med). Kødet var skåret silketyndt ud og det var da en god idé at saltbage det – det må jeg prøve.

Primoen var tortellini med tre slags kød: okse, kalv og gris. Det var helt finthakket og pastaen var bare vendt i smør og salvie – helt klassisk og det smagte dejligt.

Fordi det var frokost, havde Famo skruet lidt ned for portionsstørrelsen. Så derfor kunne man sagten overskue denne kalv milanese, hvor det var små udbankede skiver kalv, som var paneret og stegt og serveret med tomater og romanescokål der var let tilberedt i eddike, så der var et godt syrligt-frisk modspil til det panerede kød. Helt enkelt og simpelthen så lækkert. Noget af det jeg elsker ved Famos italienske køkken er deres talent for at ramme syre-fedme balance i alle retter. Det her var spot on!

Der var små glas med pebermyntegranité til dessert og så gik vi tilbage i en af stuerne og fik kaffe og sjovt nok Ferrero Rocher chokolader. Enten har de en fantastisk sans for humor hos ambassadøren eller også var det helt uskyldigt. Det var i hvert fald ret sjovt!

Du kan læse mere om Famo a Casa her – jeg kan helt oprigtigt give dem mine varmeste anbefalinger. Jeg håber bare jeg kommer til at spise lige så godt, når jeg skal til Italien i virkeligheden snart…

i

No Comments

Post A Comment