The Dinner Party på AOC

The Dinner Party på AOC

_1300793s

Tænk sig at sidde til bords med en krokodillejæger, en købmand og en kendt forfatter. Det gjorde jeg, da jeg var til gourmetmiddag på Restaurant AOC med konceptet The Dinner Party, som levemanden Kristian Brask Thomsen står bag. 

Jeg mødte op på AOC uden at vide, hvem jeg skulle spise middag sammen med – dog med en anelse om, at det ville være spændende mennesker. Og hep – så havde jeg ingen mindre end Jørgen Leth som bordherre, mens jeg væltede mig rundt i den ene lækre ret efter den anden – skyllet ned med en masse skønne vine. Dejligt hedonistisk og samtidig super civiliseret.

Her kan du set et udvalg af de mange serveringer.

_1300794s

AOC med dygtige Søren Selin som køkkenchef lægger ud med en strøm af smukke og lækre hapsere. Øverst er det rå kammusling med korn. Og her er det en af mine favoritter – toast med vesterhavsost og trøffel.

_1300799s

En anden sjov appetizer var denne servering med en lille lerhytte, hvor der inden i lå en kartoffel, der var bagt i halm. Man knuste lerhytten og gravede kartoflen ud, som så skulle dyppes i en lækker mayonnaise. Her er det Jørgen Leths hænder, der fotograferer retten – ja, han tager også billeder af sin mad! Måske sidder han nu på Haiti og tænker tilbage på lerkartoflen?

_1300813s

En af aftenens mange smukke retter var denne rå makrel med friske hasselnødder og havtorn. Utrolig smuk ret.

_1300817s

Min favorit af alle retterne var denne servering med løg. Tjenerne kom ind med et bord, hvor de udskar store, bagte løg. Det indre af løget blev pillet ud – det var lige akkurat bagt så meget, at sødmen i løget kom frem, men det havde stadig lidt sprødhed. Sammen med det en kraftig, blød løgcreme og så en god klat kaviar. 2012 Puligny-Montrachet fra Benjamin Leroux i glasset –  det var HIMLEN!

Vi kom til at tale om kaviar, og mens folk om bordet forsøgte sig med deres små historier om, hvor vi første gang havde spist ægte kaviar, slog Jørgen Leth alle af banen ved med sit karakteristiske drawl at sige: “Jeg oplevede kaviar for første gang i Teheran i 1974…” Okay, Jørgen Leth, så pakker jeg lige min egen historie om hjemme i Nibe sammen… Han er så cool en storyteller!

_1300823s

Der var også kun kærlighed i denne ret med jomfruhummer, grillet agurk, sprød tang og en spinatpuré.

_1300829s

Eller denne billedskønne, minimalistiske ret, hvor der under de tynde skiver af pære og svampestøv var lækre, bløde brisler.

_1300832s

En dobbelt magnum 2006 Léoville Poyferré blev åbnet til det perfekt røde duebryst som var aftenens sidste salte ret. Super festligt med en dobbelt magnum.

_1300840s

Vi fik flere desserter og også petits fours til kaffen (og rom – jeg var i ret godt humør efter middagen). Denne dessert med fåreyoghurtis, citrontimian og rigtige vilde blåbær var super dejligt – så intens i blåbærsmagen.

_1300844s

Og her har vi levemanden, der arrangerer The Dinner Party og som opfylder rollen som vært så fint. Kristian Brask Thomsen elsker at spise og drikke godt og han sørgede for at alle gæster om det store bord talte sammen på kryds og tværs. Jeg tror aldrig det er kedeligt i hans selskab! Tak for en vidunderlig aften og hvor er jeg glad for at have mødt sådan en flok sjove mennesker under et fantastisk måltid. Du kan læse mere om fremtidige dinnerpartys i Danmark og i udlandet her.

2 Comments

Post A Comment

  • Trine Lai
    Posted at 19:08h, 15 oktober Svar

    Super fin artikel, Mira, og spændende læsning! 🙂

    • Mira Arkin
      Posted at 16:52h, 16 oktober Svar

      Tak, Trine:-)