Thai rød karry suppe med nudler og kylling

Thai rød karry suppe med nudler og kylling

Denne gang handler det om thai rød karry og denne dejlige suppe med ægnudler. Men først lidt om hvordan jeg i sin tid fandt ud af thai-mad. 
Før jeg flyttede til Århus i 1996 for at læse jura, havde jeg boet i Nibe (selvsamme Nibe, som vores alle sammens happy crème-prins Ole Henriksen kommer fra!) og Aalborg. Dengang var der vist ikke noget, der hed thai take away i Nordjylland, og det var der faktisk heller ikke en masse af i Århus på det tidspunkt. Da jeg så endelig prøvede en klassisk take away thai karryret med kokosmælk, blev jeg overvældet  af alle de nye spændende smagsindtryk, som jeg i begyndelsen havde meget svært ved at identificere, men efterhånden fandt jeg ud af hvad det var, det hele smagte af.


Det er sådan man udvikler sig i et køkken: man smager nye ting, finder ud af hvad der er i, læser evt. om det i kogebøger og på nettet og prøver selv. På den måde fandt jeg (langsomt) ud af hvilke ingredienser, der gav en “thai-agtig” smag: fish sauce, koriander, kokosmælk, rejepasta, ingefær, citrongræs m.m. Og en helt ny verden af mad åbnede sig. Oven i købet lå der en super god asiatisk købmand lige om hjørnet, hvor jeg elskede at ose og købe nye mystiske ingredienser – det er stadig én af mine yndlingsbeskæftigelser at shoppe i eksotiske butikker og supermarkeder. Her er det selvfølgelig en fordel at bo i en by, hvor der er både asiatiske købmænd (jeg elsker at handle i Thailandsk Supermarked i Istedgade 134), indiske og arabiske grønthandlere m.v. Og når jeg er på ferie i udlandet bliver der brugt laaang tid i madbutikkerne.

Når det angår thaimad, er den nemmeste vej til “smagen af thai-karry” at gå ud og købe sig et glas karry pasta. Man kan også lave det selv og på den måde tilpasse den sin helt private smag. Men købeudgaverne er generelt helt OK. Man kan så spice dem lidt op ved at tilføje ekstra krydring, ligesom jeg gør, og i øvrigt er det en helt vildt hurtig og nem måde at få fræk, lækker mad på bordet. Men husk, at thai køkkenet også har masser af andre spændende ting på menuen end karry-retter. Mere om dem en anden gang.

Thai rød karry suppe med nudler og kylling, 4 personer

1 spsk. neutral olie, f.eks. peanut eller solsikke
1 fed hvidløg
1 lille klump ingefær, ca. 2 cm. tyk
2 tsk. rød karry pasta
1 l. hønse- eller grøntsagsbouillon
2 kyllingebryster
1 rød peberfrugt
300 g. cherrytomater
1 løg
1 dåse kokosmælk
1 stor spsk. Maizena blandet op med lidt vand
1-2 spsk. fish sauce – efter smag
Evt. salt
1 bdt. forårsløg, fintsnittet
Frisk koriander
150 g. ægnudler

Skær kyllingen ud i mundrette bidder. Snit peberfrugt og løg i strimler. Halvér cherrytomaterne. Hak hvidlød og ingefær fint.
Kog nudlerne efter pakkens anvisning
I en gryde varmes olien og løg, hvidløg, ingefær steges heri – uden at tage farve. Tilsæt karrypasta og steg videre i 1 minut.
Tilsæt tomaterne og hæld bouillonen ved. Kom kyllingekødet i sammen med peberfrugten og kokosmælken og lad det simre til kyllingen er gennemkogt – ca. 5-10 minutter afhængig af kødstykkernes størrelse. Jævn tilsidst suppen med Maizena, lad det koge op og tilsæt fish sauce (som er salt). Smag til med mere fish sauce eller salt.
Anret lidt nudler i serveringskålene, hæld suppe med fyld over og pynt med fintsnittet forårsløg og korianderblade. Jeg er helt vild med fish sauce og putter altid ekstra på, så stil flasken ind på bordet til selvforsyning.

3 Comments

Post A Comment

 • CharlotteJac
  Posted at 14:00h, 23 november Svar

  Hej Mira

  Det er så nummer nok 100 gang jeg laver denne suppe. Tænker hver gang på dig, din dejlige blog og hvor meget jeg ønskede du vandt (ja du ved nok hvor).

  Alle i familien siger altid “lav Miras suppe” 🙂

  Tak for en opskrift der vil gå videre.

  • Mira Arkin
   Posted at 14:36h, 23 november Svar

   Ihh, tusind tak! Det er så dejligt at høre 🙂

 • Thaisuppe med rød karry, kylling og nudler — Modemedmere.dk
  Posted at 23:35h, 11 september Svar

  […] og grøntsager. Så kan jeg forhåbentlig svede sygdommen ud Jeg har fundet opskriften på Miras Madblog, men skriver den med mine modificeringer. Thaisuppe med rød karry, kylling og nudler (4 personer) […]