Test: Lammekøllekassen fra Aarstiderne
De sidste to weekender har jeg testet weekendkasser fra Aarstiderne. Forrige weekend var det Lammekøllekassen, der blev serveret fredag aften.
Weekendkasserne er ligesom Aarstidernes andre måltidskasser. De kommer med ingredienser og opskrifter til specifikke måltider. I weekenden er der bare lidt mere guf over den. Og for nogle af kassernes vedkommende også lidt mere arbejde i køkkenet. Det er oplagte kasser at bruge til gæster. Der er mange at vælge imellem. Bl.a. Den Italienske, Den Indiske, Brunchkassen, Bøf-bearnaisekassen m.v.
Der var alt, hvad man havde brug for i kasserne – bortset fra basale ting som olivenolie, salt og peber, som de fleste har i forvejen. Pernille Skjødt (som er min kollega, når jeg laver opskrifter til Weekendavisen Faktisk, men som jeg aldrig har mødt i virkeligheden) har lavet opskrifterne, som fungerede super fint. Alt passede, både mængdemæssigt og mht. tilberedningstid. Jeg fulgte Pernilles opskrifter til punkt og prikke, bort set fra at jeg valgte at ovnstege kartoflerne sammen med rosmarin i stedet for at koge dem.
Der var masser af sæsonens forårsingredienser – ting som nye kartofler, ramsløg, asparges og rabarber, som er dejlige at spise lige nu.
Det økologiske lammekød blev perfekt efter Pernilles opskrift. Kødet var lysere end meget lammekød er og også dejligt mildt i smagen. Der var en del fedt på (hvilket jeg var glad for), og det smagte godt og ikke uldent. Lammekøllen var af den mindre slags, så mon ikke det kom fra et yngre lam, end hvad man normalt kan skaffe sig fra supermarkedet? Til kødet var der en rabarber kompot med lidt rosmarin i. Rigtig dejlig kombo med lam, rosmarin og rabarber.
Tilbehøret til kødet var de nye kartofler (som jeg ovnstegte), grillede tynde asparges med citronskal og ramsløg og en lækker mormorsalat med det smukke, meget friske salathoved, en dressing af fed creme fraiche og citronsaft, agurk, søde rå løg, råsyltede rabarber og ramsløg. Virkelig lækkert.
Det var en dejlig kasse at få leveret. Fredag morgen stod den udenfor vores dør. Kølevarer var fint pakket i en flamingokasse med is og grøntsagerne var – som de altid er det hos Aarstiderne – af første klasses kvalitet. Alt var økologisk og opskrifterne var nemme at bruge. Mængdemæssigt var det også helt perfekt. Vi var fire voksne og to børn.
Lammekøllekassen koster kr. 565. Læs mere om weekendkasserne og leveringstider her.
No Comments