Test: Irmas brødblanding

Test: Irmas brødblanding

irmas brødblanding

Jeg har testet Irmas nye økologiske brødblandinger. De fås i flere varianter til vist nok omkring 26 kr. stykket, så vidt jeg husker. Konceptet er, at du bare tilsætter vand til pakken, ryster dejen godt sammen, stiller brødet til hævning og bager det direkte i den papform, det kommer i. Og hvor godt virker det så? Faktisk ret godt!

irmas brødblanding

Jeg købte rugbrødsblandingen. Man hiver hjørnet af pakken af, så et hul ned til brødblandingen blottes. Her kan man se ned til brødblandingen – masser af kerner og flager, rugmel og surdej i tør form. Her i hælder man så en bestemt mængde vand, lukker hullet til igen og ryster pakken grundigt for at blande dejen. Det gik fint uden dejsprøjt eller noget.

irmas brødblanding

Bagefter trækker man låget af pakken og tjekker, at dejen er blandet ordentligt sammen – jeg tjekkede hjørnerne og bunden, og det hele var blevet blandet fint under min rystetur. Nu skal dejen hæve en times tid.

irmas brødblanding

Efter hævning var dejen boblet fint op helt til kanten. Jeg dryssede mit brød med lidt sesam – så fik jeg ligesom lige sat mit personlige præg på det ellers færdige brød. Så kom brødet i ovnen og bagte en times tid.

irmas brødblanding

Det færdige resultat blev super fint og utroligt lækkert. Der var ingen problemer med at få brødet ud af formen. Man slipper for en masse mas med sådan en brødblanding her. Det holdt sig også godt. Der er ingen klamme eller mystiske ting på den økologiske ingrediensliste og du får tilmed en liflig, husmoderlig overskudsmenneske-duft i køkkenet, mens brødet bager. Rigtig godt produkt.

5 Comments

Post A Comment

  • Laura
    Posted at 15:47h, 29 august Svar

    Det må helt sikkert prøves en dag!

    Jeg håber du har lyst til at kigge forbi vores nye madblog, det ville betyde rigtig meget 🙂

    Tak for en virkelig skøn blog Mira! Jeg følger trofast med, også i Alt for Damerne!

  • Anne Christensen
    Posted at 14:45h, 28 august Svar

    Brødet smager rigtigt godt, og det holder sig godt. MEN det er oftest udsolgt i Irmabutikkerne. Det virker nærmest som at Irma ikke ønsker at sælge produktet. Hver gang jeg kommer forbi en Irma-butik så smutter jeg indenom for at se om de har noget på hylderne – men ofte uden held. Lad dette være en opfordring til Irma om at fylde hylderne op.
    mvh AC

  • Ann-Christine
    Posted at 14:00h, 27 august Svar

    Dem har jeg ikke prøvet – dejligt med en god anbefaling, da jeg ellers er lidt forbeholden overfor “tilsæt kun vand” produkter. Jeg elsker at bage og bager næsten alt vores brød, men lige præcis rugbrød får jeg simpelthen bagt for sjældent. Jeg må vist hellere prøve dem af 🙂

  • Malou Klidmoster
    Posted at 13:01h, 27 august Svar

    Jeg er ret begejstret for de der ‘rystebrød’ – dejligt at Irma nu kommer med deres egne.

    • Mira Arkin
      Posted at 13:05h, 27 august Svar

      Jeg har slet ikke prøvet dem før – hvilke findes der ellers af gode?