Test af Meyers picnicbox – i regnvejr. Og tanker fra svundne tiders læseferier.

Test af Meyers picnicbox – i regnvejr. Og tanker fra svundne tiders læseferier.

_1210902s

Som jeg husker det, så var vejret altid aldeles strålende i maj måned. Hver eneste år under læseferien i mit uendeligt lange jurastudie var der fristende solskinsdage ude, mens jeg skulle læse om civilret, patentlovgivning og markedsføringsret. Alt sammen noget, der ikke fungerede for mig koncentrationsmæssigt udenfor i Botanisk Have i Aarhus, som jeg boede tæt på, og som derfor for det meste måtte foregå indendørs. Det er brændemærket ind i mit sind, hvordan det føltes, som om resten af verden nærmest konstant holdt fest og drak kølig rosé, mens jeg måtte slave over bøgerne. Jeg sender min dybeste sympati til alle jer studerende!

Der har ikke været meget læseferie-solskin over de sidste ugers vejr – måske er læseferien ikke rigtig startet endnu for de studerende? På trods af øsende regnvejr har jeg alligevel testet den nye picnicbox fra Meyers Deli, som altså også fint kan nydes indendørs. Og jeg kan rapportere, at den ikke går i opløsning i regnen af turen fra deli’en til destinationen, som i dette tilfælde godt nok også bare var et stykke længere nede ad Gl. Kongevej.

Boxen koster 175 kr. og passer til én meget sulten person eller to hapse-sultne personer. Den er pakket med et udvalg af lækkerier, så man kommer rundt omkring og så det hænger sammen i et velkomponeret og gennemtænkt måltid. Der er træbestik, servietter, brød og smør med, og den er faktisk lige til at tage med sig ud i en park på en smuk dag sammen med noget at drikke og et tæppe at sidde på. Er man ved at brænde sammen over, at der ingen lakserillettes eller Unika Ask ost er med, så kan forskellige sager tilkøbes, så man supplerer op.

Se her, hvad der var i boxen.

meyers picnicbox picnic

Kasserne er lige til at tage med sig med hank og det hele. Brødet kom ved siden af i en lille papirpose.

_1210904s

Der var en frisk salat med nye kartofler, spidskål, søde rejer og rygeost. Dejlig og let ret.

_1210910s

En kylling med pesto og både friske og bagte tomater. Kyllingen havde struktur som en rigtig kylling af høj kvalitet har det. Det var måske lidt kedeligt med pesto, og egentlig ikke særlig nordisk og Claus Meyer-agtigt. Jeg synes, den stilmæssigt faldt lidt udenfor universet, men kvaliteten fejlede ingenting.

_1210911s

En bakke med lidt forskelligt. Der var gravad okseinderlår, som kom med en slags tzatziki, selv om der står drænet yoghurt med agurk på menuen. I en anden lille skål var der klassisk hummus, der smagte dejligt, gode oliven og dejlig Vesterhavsost med en kvædekompot, som man lige kan ane ude i venstre side af billedet, der passede super godt til osten. Meget lækkert, men jeg havde det lidt med hummusen og tzatzikien som med pestokyllingen – vellavet, men lidt kedeligt henimod det firseragtige.

_1210907s

Desserten (hurra for at de har husket at tænke dessert med i boksen) var en rigtig dejlig ymerfromage lavet med øko ymer fra Naturmælk og med hjemmelavet müesli og tørrede hindbær. Fromagen havde en eller anden mørk, lakridset, karamellet smag. Måske var der brugt en mørk sirup? Et eller andet gjorde i hvert fald fromagen lysebrun og gav den en ekstra dimension, som var spændende og dejligt.

Alt i alt en velkomponeret boks, som fungerer godt både smagsmæssigt og praktisk. Lige bortset fra de enkelte firserindslag, så var jeg rigtig god tilfreds og det er også en fin pris for så bredt et udvalg af småretter, som alle er lavet med ingredienser af høj kvalitet. Alt var appetitligt indpakket og præsenteret.

Meyers Picnicbox skal forudbestilles og kan afhentes eller leveres fra Meyers Deli på Gl. Kongevej og Godthåbsvej. Den kan desuden købes med hjem fra Meyers og Mad&Vin i Magasin, hvor den ligger færdigpakket i kølemontren.

 

No Comments

Post A Comment