Test af Cofocos julefrokost
Vi har allerede holdt årets første julefrokost. Jeg har nemlig testet Cofocos julefrokost, så vi inviterede gæster og var 12 personer til julefrokost i vores dejlige nye køkken. Det var så hyggeligt og så var det utroligt nemt, når maden kommer udefra. Det eneste jeg skulle gøre var, at dække bord, finde øl og snaps frem og følge de simple instruktioner, der så fint fulgte med Cofocos mad.
Det hele kom fint pakket i to kasser fyldt med bakker med de forskellige retter og tilbehør. Der var et helt rugbrød og et surdejsbrød med (det sidste lunede jeg i ovnen, da det ellers var lidt kedeligt). Der var super godt smør fra Arla Unika, fine printede menukort, som man kunne lægge frem til gæsterne, krydderurter i potter til at pynte med og selv en mandel til risalamanden! Det er altså fint, at der er tænkt på detaljerne, så man er sikker på at få et godt resultat og at det hele er festligt og kan præsenteres pænt for gæsterne.
Jeg nåede lige at blive lidt nervøs på selve dagen, hvor jeg gik og ventede på at maden skulle komme. Tænk hvis det nu var mega kikset? Jeg er typen der normalt ALDRIG ville servere en købt julefrokost for mine gæster. Men hold da op, hvor var det en god oplevelse! Det hele var så lækkert og appetitligt og det var utroligt rart at kunne slappe af med gæsterne. Jeg brugte minimal tid på det her og så kunne jeg til gengæld bare hygge mig med vores venner – så er det ingen sag at have 12 mennesker til frokost.
Der var selvfølgelig sild til at starte med (se det øverste billede). De var gammeldags modnede og kom med syltede rødløg og kapers. Jeg brugte noget af den medfølgende dild til at pynte med. Bare fordi jeg selv kan lide det, lavede jeg en karrysalat til, så den er altså ikke med i pakken.
Gravad laks var af fin kvalitet. Den var lavet af islandsk laks og i flotte store skiver med godt med dild på. Der var rævesovs til og det hele i passende mængde, så der faktisk var mere end én skive til hver.
Alle ungerne sad lige så fint i den ene ende af bordet og guffede frikadeller sig. Det er min Frederik tættest på med hagesmækken og Otto lige ved siden af ham. De var så søde og sad og konverserede. Så sprang de alle sammen fra bordet og legede, mens vi andre spiste videre. De kom selvsagt tilbage til risalamanden.
Det var en god hønsesalat med masser af trevlet kylling i og tilsmagt med sennep små stykker soltørret tomat og med bacon til, som man skulle lune i ovnen.
Kalveleverpostejen var også god og grov og blev lunet i ovnen sammen med stegte champignon. Dertil store, rustikke stykker syltet rødbede.
Frikadellerne var også gode, lavet af Grambogaardgris. De var store, smagte hjemmelavet og kom med syltede asier til. Og jeg pyntede med noget af den kørvel, der fulgte med.
De konfiterede andelår var smatmøre og kom – ligesom de andre ting der skulle lunes – i store bakker, hvor man bare skulle fjerne låget og sætte det i ovnen. Så nemt! Der var store flotte svesker til og en god syrlig rødkål plus en salat med grønkål, perlebyg og æble, som havde en vinaigrette on the side, som jeg blandede i inden servering – den smagte af koldpressset rapsolie, så det var ovre i det nordiske hjørne.
Der var selvfølgelig også risalamande til dessert med kirsebærsauce, som jeg lunede. Det hele var simpelthen så godt – vi var alle overraskede over hvor god kvalitet det var og hvor dejligt nemt det var at holde julefrokost på denne måde. Det koster kr. 245 pr. kuvert (uden drikkevarer) og det synes jeg da er billigt for alt det. Vi valgte at få det leveret, hvilket koster ekstra, men man kan også hente det hos Cofoco. De tager imod bestillinger helt ned til 5 kuverter og der er også en vegetarisk udgave af julefrokosten.
No Comments