Te-toddy med rom og æble

Te-toddy med rom og æble

5s

Foto: Line Klein

I dag arbejder jeg hjemme og er semi-syg (dvs. jeg sidder i sofaen med laptoppen i skødet og med et gammelt afsnit af Beck i baggrunden (åhhh, Gunvald!). Otto har lige været vildt snottet, og jeg har været mere eller mindre smurt ind i hans snot i flere dage – sorry, ved godt det er klamt.Nu handler det for mig om ikke at blive syg, for jeg skal nemlig til en julefrokost på fredag, som jeg ikke vil gå glip af.

Det fik mig til at tænke på min gamle chef, Poul. Fra mit tidligere liv – dengang jeg arbejdede som jurist og ikke var sprunget ud som madskribent og blogger endnu. Poul var aldrig syg. Hvis han følte sig lidt skidtmas, så drak han bare en ekstra stor cognac om aftenen inden sengetid, og så var han frisk næste dag.

Jeg har fulgt Pouls råd flere gange (dog aldrig med cognac, men med calvados og rom) og nogle gange virker det. Måske slår det bare én ud, så man sover tungt, og søvn er jo det bedste mod sygdom. Og så måske lidt spiritusmedicin. Denne toddy med te og rom er en variant af den klassiske romtoddy, som mine forældre altid lavede i enormt store glas, når de følte sig småsyge eller forfrosne. Man bliver varm helt ind i sjælen af det, og måske er man ikke syg i morgen. Og hvis man er, så må man køre Poul-stilen med den ufortyndede sprit.

Te-toddy med rom og æble

6 glas

7½ dl kogende vand
5 tsk te eller 2 tebreve, f.eks. earl grey med jasmin (som i øvrigt var Pouls yndlingste)
12 cl mørk rom
6 tsk honning
1 øko citron
2 æbler

1. Bryg en kande te. Kom 2 cl rom og 1 tsk honning i hvert glas.

2. Skær æblerne i tern og kom i glassene. Brug en kartoffelskræller til at skrælle brede strimler citronskal. Fordel citronskallen i glassene og hæld varm te over.

 

 

No Comments

Post A Comment