Te på slottet – eftermiddagste på Kokkedal Slot

Te på slottet – eftermiddagste på Kokkedal Slot

_1200555s 

I søndags kørte min veninde og jeg en solskinstur til Kokkedal Slot for at indtage en meget fin eftermiddagste, som de fine damer, vi nu synes, vi er. Endelig er min gravidmave blevet så gravid, at jeg jeg ikke længere kun ligner en, der drikker for mange fadøl, men rent faktisk ser ud som om, jeg er gravid.En af de dejligste ting ved at være gravid er, at jeg ikke længere behøver trække maven ind, men stolt kan lade den strutte ud, for nu har den et formål – jeg laver et barn – og det er ikke bare fordi jeg spiser for meget pasta og ost… Og undskyld, mandlige læsere, men I må da også gå og trække maven ind af og til eller stramme balderne? Og så er gravidtøj også smart at have på, når man skal spise en masse kager, for der er plads til en stor mave. Og jeg fik MASSER af kage.

kokkedal slot

Jeg har tidligere besøgt Kokkedal Slot til frokost, hvor jeg også fik en fin rundvisning af det totalt nyistandsatte slot, som er blevet ret så fabulous. Hver søndag er der te på slottet. Det koster kun 225 kr., hvilket for mig placerer det i kategorien “billig luksus”, for det er så lækker en følelse at træde indenfor døren på et smukt slot, sætte sig i bløde, komfortable stole i Havesalen med udsigt over den smukke park, hvor folk går søndagstur og rider på heste og få serveret vellavet te og dejlige kager. Fantastisk.

Man vælger, hvilken te, man ønsker og så kommer resten ellers af sig selv.

_1200545s

Dette er min venindes te – hun valgte en smuk, let Milky Oolong, som var mere fotogen end min mørke Assam. Teerne kommer fra Perchs Thehandel. Bordet var dækket med dejligt Kongeligt Porcelæn.

_1200548s

Først kom perfekte teboller med tandsmør (elsker tandsmør!) og slotskringle. Jeg plejer faktisk ikke være sådan helt tosset med kringler, men den her var virkelig vidunderlig med svesker og marcipan og en meget lækker dej, der var i perfekt balance og både var dejligt brødagtig og wienerbrødsagtig uden at blive for smørret. Helt klart den bedste kringle, jeg har smagt.

_1200554s

_1200556s

Herefter kom det store kagetårn på bordet – det er det på indlæggets øverste billede. Øverst var der disse smukke minilagkager med solbærmousse og mælkechokoladecreme, som var formidable og sammen med kringlen min favorit denne eftermiddag. Jeg elsker solbær sammen med chokolade og disse formåede at være både intense og kraftige i smagen, uden at blive for mægtige (som man kalder lidt for voldsomme retter i min svigerfamilie). Og så var de jo også smukke at se på. Plus at de ikke kollapsede, når man skar i dem, så kagen blev ved med at være pæn hele vejen.

Der var også dejlige macarons med earl grey ganache og Sarah Bernhard kager med passionsfrugt og hvid chokolade. De perfekte mazarinkager var smagt til med appelsinskal og var saftige og alt andet end en tør tørkage.

Nederst var der fyldte chokolader (som selvfølgelig også var hjemmelavede) med lakrids, lime og var det mælkechokoladeganache? Og så var der tre slags småkager, hvor jeg især synes skak-specierne var så fine og med helt aldeles perfekt smuldrende-som-sand konsistens. Hvor er det en dygtig konditor, de har i Torben Bang, som står for alle disse smukke kager og chokolader på slottet. Godt gået.

_1200559s

Stemningen var rigtig hyggelig. Der var både større og mindre selskaber i det højloftede lokale – det her er perfekt til familekomsammen som mormors fødselsdag eller til en tøseeftermiddag eller en dejlig kæresteekskursion. Og flere af selskaberne havde også børn med, som alle opførte sig eksemplarisk! Betjeningen var opmærksom og man manglede aldrig noget. Der var tilmed harpespil, lige som til afternoon tea på nogle af de fine hoteller i London. Og så for sølle 225 kr.

Det er virkelig en god pris for så luksuriøs en oplevelse. Start eventuelt med en gåtur i den smukke park omkring slottet, så du har stor appetit til kageoverdådighederne.

 

 

 

2 Comments

Post A Comment

 • Lene Larsen
  Posted at 18:03h, 09 januar Svar

  Jeg vil gerne vide om det var på Kokkedal Slot i Nordjylland?
  Mvh. Lene

  • Mira Arkin
   Posted at 18:33h, 09 januar Svar

   Det var i Nordsjælland.