Bacon-løg-ost-creme fraiche: det kan ikke gå galt med en tarte flambée

Bacon-løg-ost-creme fraiche: det kan ikke gå galt med en tarte flambée

 

tarte flambee

Jeg tror Peter elsker mig lige en tand mere end normalt, når jeg serverer sådan en fætter guf her. Måske er det fordi vejen til mandens hjerte går med bacon og smeltet ost gennem hans mave. Bacon, løg, ost og creme fraiche kan bare ikke gå galt, og det har de fuldstændigt styr på i området omkring Alsace og Sydtyskland.

I Tyskland hedder konceptet en Flammkuche og i Frankrig en Tarte Flambée. De fås i flere varianter, men fælles er en meget tynd, sprød dej og creme fraiche. Jeg kan bedst lide, at der både er creme fraiche og ost – fordi jeg er et nydelses-svin. Bacontern er klassisk og så sødmen fra meget tynde skiver løg. Perfekt.

Den tager ingen tid at lave – især ikke hvis man snyder og køber en færdig dej. Og det kan man sagtens til denne ret – dejen er et tyndt tyndt underlag, som skal bære den ostede-bacon-syndighed, og du får et helt fint resultat med en købedej.

Selvfølgelig kan du lave din egen dej. Brug en pizzadej opskrift – og prøv også at komme en smule fuldkorn i. Det giver en ekstra sprød dej. Se min opskrift på super god pizzadej her.

 

Tarte Flambée med bacon og ost
Hapsere til 4 almindelige personer eller 2 grådige personer

1 portion pizzadej eller 1 færdig rulle
4 toppede spsk creme fraiche
100 g revet emmentaler eller gruyère
100 g bacon i tern
1 medium løg
salt og sort peber

1 Varm ovnen op til 250 gr. Rul dejen ud. Hvis du bruger færdig pizzadej, så læg et stykke bagepapir over og rul den ekstra tyndt ud. Flip bagepapiret over på en bageplade og træk underlagspapiret af.

2 Smør creme fraichen ud over dejen og fordel osten henover. Skær løget i meget tynde skiver og kom over osten. Drys til sidst bacontern over. Kværn med sort peber og drys med en smule salt – men pas på. Baconen og osten er også salt – især hvis du bruger gruyère.

3 Pop din tarte flambée i den skoldhede ovn og bag den 5-10 minutter til dejen er sprød og osten er smeltet og boblende. Skæres ud i mindre stykker og spises med det samme. Der bliver ingen rester…

tarte flambee

tarte flambee

Vintip

Tarte Flambée smager skønt sammen med fyldig champagne eller riesling fra både Alsace, Mosel, Rheingau eller Østrig. Den går også udemærket til en tør, cremet sydfransk rosé.

 

 

 

6 Comments

Post A Comment

  • Ronald Frey
    Posted at 16:15h, 28 november Svar

    Nice, og godt beskrevet Mira! Fed blog! Jeg elsker Flammkuchen!

    Hvis jeg må komme med lidt inspiration, så har inFlame helt originale bunde til Flammkuchen / Tarte Flambée / Flamkueche til hjem eller gastronomi. Jeg har altid været fascineret af Flammkuchen. Derfor startede jeg med importen af bundene, som kommer fra mit hjemegn… 🙂
    Bundenes dej er uden gær eller nogen form for tilsætnings stoffer. Derfor kan vi forsende med post. Rullet ud på 1,2 mm tykkelse, får du en sprød og lækker Flammkuchen på ingen tid. Og så er der en næsten uendelig mængde af opskrifter mht topping! Se måske på FB: http://www.facebook.com/flammkuchen

    Bedste hilsner
    Ronald, Flammkuchen nørd hos inFlame

  • DORTHE
    Posted at 07:45h, 30 november Svar

    Det ser lækkert ud! Skal bacon ikke steges før den kommer i ovnen?

    • Mira Arkin
      Posted at 11:00h, 02 december Svar

      Det er mega lækkert! Nej, baconen bliver stegt i ovnen.

  • lotte
    Posted at 21:30h, 19 oktober Svar

    God opskrift

  • vispiserude
    Posted at 10:09h, 25 oktober Svar

    Det ser godt ud! Skal helt sikker prøves…

  • Laura
    Posted at 15:48h, 10 oktober Svar

    Mums, hvor ser det bare fantastisk godt ud!! Jeg kunne tænke mig, at det ikke også ville passe godt ind til en tapas aften… 🙂