Taglagte kartofler med olivenolie

Taglagte kartofler med olivenolie

kartofler

Man kan vel næsten ikke rigtig kalde det er her en opskrift, for det er så simpelt. Men det smagte helt utroligt godt!

Jeg lavede denne omgang taglagte kartofler første gang, da vi var på ferie i sommer. Forleden lavede jeg det igen til vores gæster og det var også et hit denne gang. 

Du gør sådan her: Skær kartofler med skræl i meget tynde skiver. Du bør bruge et mandolinjern eller lignende for at skiver bliver tynde nok. De skal være omkring 2 mm tykke. Brug en fast kartoffel – i fredags brugte jeg en sort, der hedder Antonia, og det var meget vellykket. Du kan også prøve f.eks. aspargeskartofler eller Ditta. Læg skiver taglagt i et eller to lag i en bradepande beklædt med bagepapir og dryppet med olivenolie. Dryp med endnu mere olivenolie  – du må gerne være generøs – og drys med salt og lidt friskkværnet peber – sort eller hvid. Kartoflerne bages i en 225 gr. varm ovn i 30-40 min. Da jeg lavede dem til gæsterne i fredags havde jeg forbagt dem et kvarter før gæsterne kom og bagte dem så færdigt lige inden hovedretten i 10-15 min. Du kan servere dem direkte i fadet eller lade bagepapiret forsigtigt glide over på et stort skærebræt som sættes på bordet.

Prøv også at variere med forskellige rodfrugter, et drys rosmarin eller timian, lidt løg eller tomat.

_1150615s

No Comments

Post A Comment