Tacos med kylling og lime-coleslaw

Tacos med kylling og lime-coleslaw

Nu kan man endelig få tortillas i den lille håndholdte størrelse, som man bruger til lækre bløde tacos. Og ja, man kan lave dem selv med masa harina og en tacopresse, men let’s face it, jeg har to børn og er ved at renovere hus, så jeg køber mine tortillas. Jeg har både set dem som her lavet på hvedemel og så dem jeg egentlig bedst kan lide lavet på majs. Jeg måtte dog finde dem i supermarkedets glutenfri afdeling, selv om der egentlig ikke er tale om et produkt, hvor man har erstattet det glutenholdige med noget glutenfrit – majstortillas er bare glutenfri helt af sig selv fordi de er lavet på majsmel. Men pyt nu med dét korstog.

Dem lavet på majs fandt jeg dog først dagen efter, jeg havde lavet de her lækre sager, så dem har jeg til gode. Peter lavede margaritas og jeg stegte kylling, snittede kål og varmede tacos og vupti var der en nem og frisk aftensmad klar. Jeg ELSKER tacos! Og der er ingen grænser for, hvad man kan komme i dem. Det er så hyggeligt med mad, der skal samles ved bordet og spises med hænderne.

Tacos med kylling og lime-coleslaw

4 pers.

4 kyllingebryster
1 fed hvidløg
1 tsk stødt koriander
2 tsk paprika
½ tsk røget paprika
1 tsk chiliflager
1 tsk spidskommen
salt
sort peber
2 limes
1 spsk majsolie
½ spidskål
1 peberfrugt – jeg brugte ½ gul og ½ grøn
10-12 små tortillas (hvede eller majs)
1 lille rødløg
frisk koriander
250 g crème fraiche
chilisauce (jeg brugte Chu-Chum chili paste, som jeg elsker. Du kan også bruge fx. sambal oelek eller lidt Tabasco)

 1. Skær kyllingen i strimler og vend med knust hvidløg, koriander, paprika, røget paprika, chiliflager, spidskommen, lidt salt og saften fra ½ lime. Krydr med peber og steg i olien i en brændvarm pande til kyllingen er gennemstegt, ca. 10 min.
 2. Snit imens kål, peberfrugt og løg i tynde strimler og vend med saft fra ½ lime. Krydr med salt og peber.
 3. Varm tortillaerne på en tør pande (du kan også zappe dem i microovnen, men jeg synes den ristede smag klæder dem). Spis de varme tortillas med kylling, coleslaw, creme fraiche og en klat chilisauce og lidt koriander. Og en lille margarita eller en kold øl til. Så er det sommer!
4 Comments

Post A Comment

 • Tina Vanting
  Posted at 11:12h, 21 august Svar

  Hej
  I forbindelse med en udvekslingstudent fra Alaska, lærte vi at varme vores tortillas direkte over gasblusset, det virker fint. 🙂

 • C and the City
  Posted at 13:42h, 03 juli Svar

  Så går turen mod Føtex! Håber virkelig de har dem her i Odense også. Og det er da egentlig utroligt, at der er gået så lang tid for majs-tortillaerne har gjort deres kommercielle indtog…
  Tak for tippet!

 • C and the City
  Posted at 12:10h, 30 juni Svar

  HVOR har du fundet majs-tortillas ?! Ja, undskyld både versaler og udråbstegn, men jeg elsker tortillas, har glutenallergi og synes, mildest talt, ikke at de glutenfri varianter er gode, så det vil være SÅ genialt at kunne finde majs-versionen 😍

  • Mira Arkin
   Posted at 12:17h, 30 juni Svar

   Ja, jeg var også hysterisk lykkelig over at finde dem! Jeg synes de smager meget bedre end dem af hvede. Jeg fans dem i Føtex på Vesterbrogade, Kbh , i deres glutenfrireol . Har også købt nogle andre øko i Irma🙂