Syltede rødbeder – verdens nemmeste

Syltede rødbeder – verdens nemmeste

rødbeder beder line klein

Fotograf: Line Klein

Jeg ved godt, at jeg har sagt det før (bl.a. her og her), men det er altså helt fjollet, så let det er at sylte. Man har en eller anden fornemmelse af, at det er nogle meeeeget overskudsagtige – næsten på grænsen til det irriterende typer – der selv sylter. Men når nu det er så let og hurtigt, så behøver man faktisk ikke være en særligt irriterende type, selv om man lige jav’er til at sylte en omgang rødbeder. Det gjorde jeg f.eks. med disse to flotte glas til en sag i Gastro sidste år. Egentlig bare som en bi-opskrift i forbindelse med en pariserbøf (savle savle!).

Her brugte jeg både de røde og de gule beder og det er en meget enkel og simpel opskrift med lidt julede vinterkrydderier. Du kan jazze den op, hvis du vil, med ekstra eller alternativ krydring. F.eks. klæder lakridssmagen rødbeder godt, så du kan prøve at kommet et par stjerneanis eller lakridsrødder i glasset. Eller anisfrø eller fennikelfrø.Prøv dig frem. Men gør det!

 

Syltede rødbeder
2 kg rødbeder
salt
1 l husholdningseddike
½ l vand
150 g rørsukker
6 nelliker
1 stang kanel
4 laurbærblade
1 tsk hvide peberkorn

1. Vask rødbederne og kog dem i saltet vand til de akkurat er møre – ca. 40 minutter, mere hvis de er meget store. Lad dem køle af og gnub skindet af. Skær dem i skiver og kom dem i steriliserede sylteglas.

2. Kog en lage af de øvrige ingredienser. Lad den køle af og hæld den på glassene. Opbevar rødbederne på køl. De kan spises efter en uge.

Tip

Disse rødbeder holder sig fint et par måneder. Vil du have længere levetid på dem, kan du skylle glassene i vand med lidt Atamon i.

1Comment

Post A Comment