Kirsebærsauce

Kirsebærsauce

_1240043s

I går besøgte jeg mine gode venindes forældre, der har den skønneste have til deres hus ude på landet. Jeg er så ked af, at jeg ikke fik mit kamera med, for deres køkkenhave er ekstremt velplejet og med masser af dejlige afgrøder. Det bugner lige nu med squash, kål, salater, løg, fennikel, tomater, agurker, ribs og alt muligt andet. Også store, gamle kirsebærtræer med sure, mørke bær.

Træerne stod også på grunden, da de byggede huset i 1970’erne.

Jeg fik lov at rippe ribsbuskene (må se at få lavet en masse gelé) og så var jeg oppe på en meget høj stige for at plukke kirsebær, som de har i overflod. I dag har jeg så stået og udstenet de mørke bær. Det tog lidt tid, men ikke så meget tid, som jeg havde frygtet. Efter en halv time var jeg faktisk igennem dem alle sammen. Bare man har en kirsebærudstener, så går det fint.

Af kirsebærrene lavede jeg denne lækre kirsebærsauce (med jul i tankerne, men som jeg også vil bruge til triflier inden da). Helt basic og uden dikkedarer. Man kan selvfølgelig peppe den op med lidt stjerneanis eller et par nelliker eller en stang rålakrids eller lidt vanilje, men da jeg ikke helt ved, hvad kirsebærrene skal bruges til, holdt jeg den neutral.

Nu var det lige 1700 g. kirsebær, jeg fik plukket. Du har nok en anden mængde. I forhold til, hvor meget sukker, der skal i, så regn med 60-70% sukker i forhold til bærmængden. Det afhænger af, hvor sure kirsebærrene er.

_1240027s _1240026s _1240033s _1240035s _1240041s

Syltede kirsebær – eller kirsebærsauce
ca. 2 liter

1700 g sure kirsebær (1250 g uden sten)
775 g sukker
5 dl vand
25 g rød melatin (jeg brugte øko-versionen)*
2 spsk sukker
evt. 2 tsk atamon

Udsten kirsebærrene og kom dem i en gryde sammen med sukker og vand. Kog det sammen ved lav varme i 10-15 min og skum eventuelle urenheder væk. Bland melatin med 2 spsk sukker og drys det over kirsebærrene. Kog videre under omrøring i 2-3 min. og sluk for varmen. Hvis du bruger atamon, skal det i gryden når du har slukket for varmen.

Hæld kirsebærrene i sterile glas og kom lågene på med det samme. Opbevares mørkt og køligt.

*Hvis du i stedet vil lave syltetøj, så brug 35-40 g melatin. Du kan også jævne med maizena (til kirsebærsauce).

1Comment

Post A Comment

  • Sandra
    Posted at 13:25h, 27 juli Svar

    Hej Mira
    Faldt lige over din side – hvor er den hyggelig! 🙂 God søndag til dig..