Syltede grønne tomater med hvidløg, fennikel og koriander

Syltede grønne tomater med hvidløg, fennikel og koriander

De sidste tomater bliver ikke modne på planten i år, så jeg plukkede dem, mens de var grønne, og så har jeg syltet de fleste.

Det har jeg faktisk aldrig prøvet før, men jeg tænkte, at jeg ville gribe det an på samme måde som når jeg sylter agurker. Nu står de så og trækker i lagen og bagefter fik jeg at vide, at det var en god idé at salte tomaterne først. Det skulle gøre dem mere faste og give mere smag. Det gjorde jeg altså ikke (jeg var doven), så nu må vi se. Jeg tror nu, de bliver ret gode alligevel.

Grønne tomater er jo umodne og derfor ret faste i det. Det skal de være, for at de er egnede til at blive syltet. Det nytter ikke noget, at bruge den slags grønne tomater, som er grønne, når de er modne. De skal være hårde og umodne.

Jeg har tænkt mig at bruge dem i sandwich, burger, til ost, i salater, til stegt kød og fisk og på hottere. Måske kan man endda hakke dem og lave en slags tomatremoulade af dem.

Syltede grønne tomater

500 g grønne tomater
1 fed hvidløg
2 dl lagereddike
2½ dl vand
150 g sukker
1 spsk groft salt
1 spsk sennepsfrø
2 tsk korianderfrø
2 tsk fennikelfrø
1 tsk chiliflager

Vask tomaterne og skær dem i skiver og kom dem skoldede sylteglas. Hvis du har cherrytomater, kan du halvere dem eller du kan sylte dem hele. Skær hvidløg i tynde skiver og kom i glasset. Kom de øvrige ingredienser i en gryde og kog det til en lage, indtiil salt og sukker er opløst. Hæld lagen over tomaterne og kom med det samme låget på. Lad det stå og køle af og opbevar glasset et køligt sted, fx i en mørk kælder eller i køleskabet. Lad dem trække i mindst fem dage.

2 Comments

Post A Comment

 • Ulla Nielsen
  Posted at 14:12h, 13 november Svar

  Spændende. Jeg havde også en del umodne, kom dog ikke liiiige igang med at sylte før de var for dårlige. Du må meget gerne følge op med hvordan du går dem brugt i hverdagsretter.. jeg kan ikke helt se det for mig.

  • Mira Arkin
   Posted at 14:16h, 13 november Svar

   Hej Ulla,
   Jeg bruger dem som syltede agurker/pickles. Så i sandwich, burgere, i dressinger og til kød og kylling. De er sprøde og lækre🙂