Svinkløv Badehotel – en romantisk sommeraften ved Vesterhavet

Svinkløv Badehotel – en romantisk sommeraften ved Vesterhavet

svinkløv

Peter og jeg havde 6-års kærestedag i sidste uge, og i den anledning var vi en tur på smukke Svinkløv Badehotel oppe ved Slette Strand. Mine forældre bor en halv time derfra, så de passede Otto, mens Peter og jeg spiste ude alene for første gang i 3 måneder. 

Jeg har altid elsket det fine gamle badehotel med den vidunderlige beliggenhed lige ud til Vesterhavet. Som barn tog vi på udflugter derop og gik ture i det smukke område og afsluttede med stedets berømte valnøddelagkage. Jeg fik varm kakao og de voksne fik kaffe.

Siden blev køkkenet opgraderet, og i dag får man noget så dejlig mad på Svinkløv. Det er uprætentiøs mad med sindssygt gode råvarer og altid friskfanget fisk.

Vi kom lidt før vores reservation, så vi satte os udenfor og nød den lune sommeraften og Vesterhavsudsigten. Som noget helt udsædvanligt var der næsten vindstille denne aften. Det sker altså meget sjældent ved Vesterhavet. Det er ikke Peters taske, by the way :-).

Vi fik et dejligt bord ved et vindue.

Udenfor sad folk og drak vin og nød solen, som så småt  var begyndt at gå ned. Mange af gæsterne bor på badehotellet, men der er altid borde til os andre – bare husk at bestille i god tid.

svinkløv

Vi hoppede på fiskemenuen (fisk er altid godt på Svinkløv). Forretten var denne utroligt smukke anretning med rå og mega frisk makrel, en grøn krydderurtemayonnaise og en hvid peberrodsmayonnaise, radiser og forskellige urter og spiselige blomster. Så fint og lækkert. Måske havde det været rart med nogle sprøde tynde rugbrødsflager eller lignende, men ellers var retten perfekt.

Hovedretten var et flot stykke perfekt tilberedt torskefilet. Den kom med en løvstikkehollandaise og forskellige kål – blomkål, broccoli, spidskål og majroe. Ved siden af kom en skål med de bedste aspargeskartofler, jeg har fået. De var vendt i smør og et drys persille. Perfektion!

Vi smuttede lige udenfor og nød solnedgangen og det flotte lys. Og det var jo vores kærestedag, så vi tog kærestebilleder :-).

arla unika svinkløv

Eftersom alt er godt på Svinkløv, kunne vi ikke gå glip af noget og fik derfor også ost inden desserten. Et udvalg af Arla Unika oste, som alle smagte  vildt godt. De kom med hjemmebagt knækbrød med masser af kerner i, oliven og en skål med syltede abrikoser og valnødder – jeg tror de var syltet i portvin. Jeg er vild med Arla Unika ostene. Hvor er det fedt, at der endelig laves gode oste i Danmark (og det er selvfølgelig ikke kun Arlas serie af Unika oste, det gælder. I det hele taget sker der en masse på den danske ostefront). Men hvor er det dog nederen, at Arlas Unika oste skal koste en jetjager. Troldhede Ask, som er nummer 2 fra højre, gav jeg 70 kr. for i Torvehallerne. Og det er altså en lillebitte ost. Det er rystende dyrt! Lad os håbe flere mennesker begynder at købe de gode oste, så priserne måske kan komme lidt ned.

Og endelig desserten. En frisk sag med granité lavet på fennikeltoppe, guf, en is som måske var vanilje, blåbær, blåbærpuré og dulce de leche. Super lækker og forfriskende dessert, så man havde det dejligt efter måltidet og ikke følte sig overmæt.

Det er simpelt men gourmet, forstået på den måde at råvarerne er af ypperlig kvalitet og altid tilberedt perfekt, men retterne er stadig forholdsvis enkle, hvilket jeg vældig godt kan lide. Betjeningen er opmærksom og afslappet – og der er masser af den. Vinene er fornuftigt prissat. Jeg drak et enkelt glas Roederer champagne til mine retter og Peter fik et par glas fra vinmenuen – jeg husker ikke hvad det var, men han var tilfreds.

Og så er det altså svært at slå beliggenheden. Man får de mest vidunderlige solnedgange deroppe og der dufter skønt af strandgræs, fyrskov og hav.

Jeg elsker virkelig Svinkløv Badehotel og jeg ville ønske jeg kunne spise der noget oftere. Og ikke mindst kunne jeg godt tænke mig at prøve at bo der et par dage en gang. Det må være så afslappende og zen-lækkert.

Og Otto? Han klarede mormor og morfar med bravour. Dygtig baby!

6 Comments

Post A Comment

 • Peter Terp
  Posted at 10:16h, 13 november Svar

  Fantastisk sted Svinkløv Badehotle – dejlig mad og smukke omgivelser.

  Virkelig dejlige billeder i deler og i får virkelig beskrevet det godt 🙂

  Mange tak

  • Mira Arkin
   Posted at 11:20h, 17 november Svar

   Tusind tak for det 🙂

 • Else
  Posted at 21:17h, 12 august Svar

  Ja- min mand og jeg elsker også Svinkløv Badehotel.Vi har boet der flere gange, og det er virklelig en hel speciel og fantastisk oplevelse – ren nydelse og ren afslappende.
  Fantastisk god mad, og venlig og opmærksom bejtening – ja det er bare skønt på Svinkløv Badehotel.

 • K
  Posted at 17:00h, 10 august Svar

  Åh, Svinkløv er så fantastisk. Har spist der en enkelt gang for 6-7 år siden, ville sådan ønske at kunne komme til at spise der snart igen – og kaffe ude foran i selskab af solnedgangen slår alt!

 • Nada Cay
  Posted at 20:36h, 09 august Svar

  REN kærlighed.

 • Malene
  Posted at 18:56h, 08 august Svar

  Det lyder virkelig fantastisk. Jeg så et Annemad-program derfra og blev helt opslugt. Der SKAL jeg altså hen på et tidspunkt!