Svinekoteletter med skinke og krydderurter

Svinekoteletter med skinke og krydderurter

Det er ekstra spændende med VM finalen i aften – når nu vi er i Frankrig, hepper vi selvfølgelig på Les Bleus. Ikke at jeg er interesseret i fodbold (eller nogen som helst anden form for sport, for den sags skyld), men nu er vi her jo og så er det hyggeligt. Jeg tænker, vi får os en apéro og lidt haps foran tv’et og ser kampen herhjemme i huset.

Mens vi venter på le football, får i lige opskriften på disse lækre svinekoteletter, jeg lavede forleden til hele familien her i vores sydfranske paradis. Mega nem måde at få fixet lidt tynde koteletter op. Det kunne også sagtens være fladbankede kyllingebryster eller kalveschnitzler.

Svinekoteletter med skinke og krydderurter

4 pers.

4 ikke for tykke svinekoteletter (her i Frankrig er de ofte tynde, men med ben på).
1 håndfuld bredbladet persille
1 fed hvidløg
ca. 1 spsk frisk rosmarin
salt og sort peber
2 spsk friskrevet parmesanost
4 skiver luftørret skinke
olivenolie til at stege i
citronbåde

Hak persille, hvidløg og rosmarin fint sammen og fordel på den ene side af koteletterne. Krydr godt med salt og (altid) friskkværnet peber. Riv/drys parmesanost over. Læg en skive skinke over og fastgør den med to tandstikkere eller kødnåle. Steg dem en pande med olivenolie – start med skinkesiden nedad. De her tynde koteletter skulle bare have 3-4 min. pr. side. Server med mere hakket persille og evt. et par citronbåde.

No Comments

Post A Comment