Svampetoast med Parmigiano Reggiano

Svampetoast med Parmigiano Reggiano

Annonce

Udgivet i samarbejde med Parmigiano Reggiano Nordic.

Noget jeg altid har i køleskabet er ægte Parmigiano Reggiano – den eneste parmesan.

Jeg kan ikke undvære det i mit køkken og faktisk har jeg ofte mere end én slags Parmigiano Reggiano, afhængig af, hvad jeg skal bruge osten til.

Fordi parmesanen har DOP mærkning (denominazione d’Origine Protetta), er der en del krav, der skal opfyldes, for at en ost må kalde sig en Parmigiano Reggiano. Fx skal osten være lavet i af komælk i regionen Emilia-Romagna, som er en lille region i det nordlige Italien, og den skal lagres i mindst 12 måneder. Den laves af upasteuriseret mælk, hvilket giver langt mere kompleksitet i smagen i det færdige produkt.

Jeg går ofte efter Parmigiano Reggiano, der er lagret i 24 måneder og hvis den skal spises alene som en lille snack sammen med fx god balsamico og et glas vin, så vil jeg gå efter en der er lagret 36 måneder – eller evt. lave en sammenligning, så man kan smage forskellen.

Her har jeg brugt en 24 måneders Parmigiano Reggiano til at give ekstra kick til denne svampetoast med kantareller.

Svampetoast med Parmigiano Reggiano

Antal: 4 pers.

4 skiver godt surdejsbrød
1 fed hvidløg
150 g svampe – her har jeg brugt kantareller
1 spsk smør
salt og sort peber
100 g mascarpone eller anden flødeost
masser af revet Parmigiano Reggiano
frisk timian

 1. Rist brødet og gnid det med et overskåret fed hvidløg. Riv svampene i grove stykker. Smelt smørret i en pande og svits svampene kort med salt og peber.
 2. Smør mascarpone på brødene og kom de varme svampe oven på. Riv godt med Parmigiano Reggiano over og pynt med lidt frisk timian.
2 Comments

Post A Comment

 • Epcur
  Posted at 15:36h, 06 februar Svar

  Dejlig frokost eller som mellemmåltid. Jeg lavede denne ret som frokost på arbejdet og den var utrolig mættende og behagelig i maven. Svampene smager godt og er gode i stedet for andet usundt pålæg. Jeg vil prøve med lidt chilliflager på toppen næste gang.

  • Mira Arkin
   Posted at 08:37h, 08 februar Svar

   Dejligt du kunne lide opskriften – tak 🙂