Svampepaté med mascarpone og salvie
Jeg lavede sådan en lækker svampepaté, som faktisk er vegetarisk. Den smager mega meget af svampe og er nem at lave. Perfekt efterårshapser.
Hvis du har været ude og fange vilde svampe, kan du selvfølgelig sagtens bruge dem her (forudsat at du har styr på, at de er spiselige!). Da vilde svampe ofte har mere krafig smag, skal du måske supplere med lidt milde champignon. Men denne opskrift med ca. halvt champignon og halvt Karl Johan svampe ville være out of this world lækker!
Svampepaté med mascarpone og salvie
Antal: 4-6 pers.
1 løg
400 g svampe, fx champignon og portobello
1 fed hvidløg
1 håndfuld bredbladet persille
1 spsk smør
1 spsk hakket salvie + ekstra til pynt
1 dl tør vermouth eller sherry
125 g mascarpone
salt og sort peber
1. Skær løg i grove tern og skær svampe i skiver. Hak hvidløg og persille groft. Varm smørret i en pande og steg løg og svampe ved høj varme, til de begynder at tage farve. Tilsæt hvidløg, persille og salvie og steg videre i et minut. Kom vermouth eller sherry ved og lad det koge helt ind.
2. Sluk for varmen og kom svampeblandingen i en foodprocessor. Blend det sammen med mascarpone og hæld i en skål. Pynt med salvieblade. Kan både spises lun og afkølet. Patéen bliver mere fast, når den er afkølet.
Lillian Rosenknop
Posted at 13:53h, 24 novemberKan den fryses…tænker på julefrokost? 🙂
Mira Arkin
Posted at 16:02h, 24 novemberDet vil jeg ikke anbefale. Jeg er bange for, om den smider for meget væske ved optøning.
Alexandra
Posted at 14:24h, 17 oktoberHvor ser det lækkert ud. Har du forslag til udskifte alkoholen? Vi får gæster som af religiøse årsager ikke indtager alkohol og vil derfor også gerne undgå det i madlavningen.
Mira Arkin
Posted at 17:07h, 17 oktoberDu kan sagtens undlade vinen. Brug i stedet 2-3 spsk balsamicoeddike 🙂
Thomas
Posted at 22:17h, 05 oktoberSer meget lækkert ud, den må prøves. 🙂
Kisser Lange
Posted at 17:18h, 02 oktoberSmager rigtig dejligt, – super let opskrift.
Mvh. Kisser Lange
Mira Arkin
Posted at 09:53h, 05 oktoberDejligt at høre, Kisser. Tak 🙂